Kystbyen Zadar

Lystsejlernes paradis

Zadar, porten til Dalmatien, er en by man forelsker sig i. Med 3.000 års historie og en livlig sjæl har byen noget for alle. Museer, skønne kirker, hyggelige gader med smukke facader, smarte butikker, nye og gamle spisesteder og en dejlig promenade. Det historisk centrum ligger på en halvø og en fin gammel bymur omkranser mylderet af mennesker i de kringlede gader.

Besøg den stemningsfulde og livlige markedsplads med lokale varer, lad børnene gå på opdagelse blandt tårne og romerske ruiner, gå langs palmepromenaden og oplev det specielle havorgel spille, når bølgerne slår imod molen. Zadar tiltrækker også mange lystsejlere pga. sin unikke beliggenhed.

Indbydende strande og laguner tæt på Zadar

Tæt på Zadar kan du tage på udflugt til en eller flere af de mere end 300 øer. De er omgivet af det krystalklare hav og dækket af oliventræer og lavt buskads. Flere øer har indbydende strande og laguner, hvor du sagtens kan få en dag til at gå, når du rejser til dette charmerende hjørne af Dalmatien. Færger med mange daglige afgange forbinder øerne fra Zadar.

Kort

Vis på kort