Rejser til Dubrovnik

Dubrovnik – Kroatiens smukke ferieby

Rejser du til Dubrovnik kommer du til en by med en dramatisk historie bag sig, men i dag blomstrer Dubrovnik som aldrig før. I dag er det Kroatiens populæreste ferieby, og det er bestemt fortjent.

Den imponerende bymur er et godt sted at begynde din rundtur i Dubrovnik. Fra bymuren har du en imponerende udsigt ud over de karakteristiske rødbrune terrakotta tage, tårne, Lovrijenac fortet og det azurblå Adriaterhav.

Tæt på Dubrovnik finder du den ene idylliske bugt efter den anden med dejlige badestrande, der bare venter på dig. Der er en bystrand i Dubrovnik, og du kan nemt sejle ud til øer med de lækreste strande, hvor mange er lavvandede og børnevenlige. Dubrovnik er vitterligt Dalmatiens perle, og du skal være forberedt på, at du sagtens kan bruge hele din ferie i den del af Kroatien.

Inspiration

Vis på kort

Oplevelser i Dubrovnik

På rundtur i Dubrovnik

Hvis du har taget turen på Dubrovniks fæstningsmur, kan du fortsætte til strøget Stradun. Den smukke kalkstenbelagte gade oser af stemning. Sæt dig ved et af de små cafeborde og nyd noget koldt at drikke i varmen, mens en evig strøm af rejsende fra hele verden går forbi.

Tag også en smuttur ned ad de små gader, der går på tværs. Der er dejlig skygge og det ene maleriske motiv afløser det andet. Buza Beach Bar er efterhånden en klassiker. Baren ligger ved bymuren, hvorfra du har en fabelagtig panoramaudsigt til Adriaterhavet.

Dubrovnik lokker med pragtfulde sandstrande

Rejser du til Dubrovnik skal du ikke lede længe, før du finder en dejlig strand. Du kan fx starte med bystranden Banje. Det er her de unge og smukke tager hen for at blive set.

øen Lokrums er der også en dejlig strand, hvor du har udsigt til Dubrovnik. Stranden ligger bare 10 min. med taxibåd fra Dubrovnik. Ideel til en udflugt med hele familien eller kæresten.

Øen Lopud er endnu et yndet udflugtsmål fra Dubrovnik. Øen har de skønneste sandstrande som fx Sunj. Du skal mere end 100 meter ud, før vandet går dig til over knæene, og det er perfekt, hvis du rejser med børn.

Seværdigheder i Dubrovnik

Spillested i atriumgård

Spillested under åben himmel: I sommermånederne strømmer tonerne fra koncerter i den flotte atriumgård.

Rektorpaladset og museum

Rektorpaladset og museum: Paladset, der oprindeligt fungerede som bolig for bystaten Dubrovniks rektorer og sæde for Dubrovniks regering, huser også Dubrovniks museum.

Sponzapaladset

Sponzapaladset - museet for Dubrovniks forsvarere: Det tidligere toldhus er omdannet til museum for indbyggerne i Dubrovnik, der forsvarede byen med deres liv.

War Photo Limited

War Photo Limited er et lærerigt museum, hvor du får krigens grusomheder serveret på en enkel og hudløs ærlighed måde. Det er fra krigshærgede lande over hele verden og ikke bare fra krigen i Kroatien og ex-Jugoslavien.

 

Udflugter fra Dubrovnik

Øen Mljet med National Parken af samme navn bliver kaldt ”den grønne ø”. Du vil da også opleve en utrolig rig og frodig vegetation, men øen er måske mest kendt for sine to saltvandssøer, der ligger midt i fyrreskoven. Øen når du på ca. 2½ time med færge eller katamaran fra Dubrovnik. Du ankommer enten til kystbyen Polace eller Sobra.

I Montenegro ligger den gamle by Kontor. Den er kommet på UNESCOs liste. Kontor ligger ca. 1 times kørsel fra Dubrovnik.

Kontakt