Rejser til Dalmatien

Kroatiske fristelser i Dalmatien

Den perfekte sommerferie er en kør-selv-ferie til Dalmatien. Her er fyldt med fristelser for hele familien. De fortryllende lavendelmarker, det dejlige klima og de små fotogene bugter er med til at gøre øen så speciel. Dalmatien er både for børn og voksne, unge og ældre, kærestepar og store familier. Rejser du til Dalmatien får du et skatkammer af gode ferieoplevelser.

I Dalmatien frister Adriaterhavet dig med afslapning og alle former for vandsportsaktiviteter. Byerne fortæller dig en levende historie gennem de mange unikke seværdigheder og museer. Bjergene inviterer dig på vandre-, cykel- og rideture med udsigt over den smukke kyststrækning. Klatring er også et hit. Du kan også gå på eventyr i en af Dalmatiens 4 fantastiske nationalparker fx Paklenica, Krka og Kornati-øernes nationalpark. De er alle meget forskellige, så det er op til dig at vælge. Øerne ligger desuden som perler på en snor og venter på dig. Øen Hvar er fx kåret til en af verdens 10 smukkeste.

Pak bilen og tag på kør-selv-ferie, eller du kan også flyve til Split eller Dubrovnik og leje en bil, som står klar til dig i lufthavnen og køre ud på eventyr. Vores udvalgte hoteller er base for oplevelser i området. Bestil din kør-selv-ferie til Dalmatien i dag.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Dalmatien - et skatkammer af gode ferieoplevelser

4 fantastiske nationalparker i Dalmatien

  • Den mest dominante nationalpark i Dalmatien er Kornati National Park, der med sine 140 ubeboede øer er en sand labyrint af hav og klippeformationer i spændende og usædvanlige former, som du kan opleve på dagture med båd. Og er du heldig, ser du delfiner undervejs.
     
  • Nationalparken Paklenica er et enestående naturområde, hvor det milde middelhavsklima møder det barske bjergklima. Parken består af to bjergkløfter, Velika (stor) og Mala (lille), og er udnævnt til nationalpark pga. af det rige dyre- og planteliv kombineret med en fantastisk natur.
     
  • Krka National Park er et andet yndet udflugtsmål, når du rejser til Dalmatien. Parken består af syv vandfald, floder og søer, som du nemt kan udforske til fods ad fine træstier få centimeter over det fantastisk klare vand med fisk, frøer, guldsmede mv. Og du kan svømme ud til de største vandfald. På vejen er det en god idé at gøre et stop i den lille, pittoreske by Skradin.
     
  • Plitvice National Park er den smukkeste og mest kendte af de kroatiske nationalparker og hører til blandt UNESCOs beskyttede parker. Der er en park med 16 søer forbundet med 92 vandfald.

Zadar - lystsejlernes paradis

Rejser du til Zadar i det nordligste Dalmatien, finder du en attraktiv by lige ud til det forførende Adriaterhav. De fleste attraktioner ligger i den charmerende gamle bydel på halvøen. Museer, skønne kirker, hyggelige gader med smukke facader, smarte butikker, nye og gamle spisesteder og en dejlig promenade. Zadar tiltrækker også mange lystsejlere pga. sin unikke beliggenhed.

Tæt på Zadar kan du tage på udflugt til en eller flere af de mere end 300 øer. De er omgivet af det krystalklare hav og dækket af oliventræer og lavt buskads. Flere øer har indbydende strande og laguner, hvor du sagtens kan få en dag til at gå, når du rejser til dette charmerende hjørne af Dalmatien. Færger med mange daglige afgange forbinder øerne fra Zadar.

Primosten - det skønne lille ferieparadis

Primosten i Dalmatien er en skøn lille ferieby og en havn med masser af atmosfære. Primosten ligger på en halvø kun 30 km sydøst for Sibenik. De gamle stenhuse oser af patina og historie, der går hundredvis af år tilbage.

Der er flere pragtfulde grusstrande, hvor du kan slappe af eller tage en dukkert i det varme hav. Indbyggerne i Primosten lever af landbrug, fiskeri, oliven- og vindyrkning. Prøv den lokale rødvin, Babic, der er fremstillet af en lokal druesort. Det er en sand nydelse, når du rejser til Dalmatien.

Starigrad–Paklencia - strandliv til klatring

Elsker du både havet og bjergene, men er tiden knap, så rejser du til Starigrad–Paklenica i Dalmatien. Det ligger midt på rivieraen med en skøn strand, restauranter og lokale små vinkældre, som du kan besøge. Bag rivieraen tårner de massive Velebit-bjerge sig op. Et imponerende syn. Et oplagt udflugtsmål er nationalparken Paklencia, hvor du finder en enestående natur med et farverigt dyre- og planteliv.

Vandrer du gennem parken, skifter udsigten mellem dramatiske klippeformationer og det klare blå Adriaterhav. Du kan også cykle og ride i parken. Måske er du også frisk på at prøve kræfter med klatresporten, når du rejser til Paklencia i Dalmatien? Du kan vælge mellem alle sværhedsgrader, hvor den mere end 300 meter høje klippevæg Anica Kuk er den absolut største udfordring.

Split med et levende romersk palads

Når du rejser til Split i Dalmatien finder du en superinteressant og livlig by med stribevis af attraktioner. Og Split er samtidig porten til den dalmatiske skærgård, hvor der venter dig mange skønne naturoplevelser.

Kombination af fortid og nutid giver Split sit særpræg og charme. Caféerne langs promenaden er perfekte, hvis du trænger til en lille pause.

Om aftenen kan du vælge mellem flotte restauranter, smarte klubber eller måske en koncert. Det smukke romerske Diocletians Palads bør du også give dig tid til, når du rejser til Split.

Her bor stadig ca. 3.000 mennesker i et spændende område med museer, Diocletians Mausoleum, Sv. Dujam katedralen og et virvar af gader og stræder i forskellige stilarter.

Attraktive Baska Voda

Velkommen til et af de mest attraktive områder i hjertet af Dalmatien. Når du rejser til Basko Voda finder du et charmerende miks af tradition, 3000 års historie, gæstfrihed og moderne liv. De gode restauranter, museer og forskellig slags underholdning, skal nok holde dig godt beskæftiget. Det krystalklare Adriaterhav frister dig også til en dukkert fra den populære småstensstrand.

Bag Baska Voda ligger bjerget Biokovo. Vinmarker dukker op på de stejle stenskråninger, beskyttet af stengærder, der gennem tiderne er bygget med flid af vinbønderne. Området er ideelt, når du rejser Dalmatien, hvilket understreges af følgende citat tilbage fra 1800-tallet: ”Baska Voda udstråler en sådan kraft og energi, at den kan få en døende mand på fode igen.”

Dubrovnik - Dalmatiens perle

Rejser du til Dalmatien, bør din vej gå forbi Dubrovnik, der simpelthen emmer af atmosfære. Gaderne er som en spændende labyrint, der har været vidne til en lang og spændende, men også dramatisk historie. Attraktionerne er mange og shopping mulighederne fine.

Området supplerer det hele med små maleriske bugter og gode badestrande. Her i Dubrovnik – Dalmatiens perle - kan du faktisk sagtens bruge det meste af din ferie.

Krydstogt med det bedste af Dalmatien

Er du en vandhund, der elsker havet og ønsker, at oplevelserne kommer til dig? Så prøv et krydstogt langs Dalmatiens kyst. Du kan nyde solen på dækket, mens det smukke landskab langsomt glider forbi dig. Du får både tid til en dukkert i det azurblå hav og gå på opdagelse i nogle af de mest interessante og smukke byer langs kysten. Det er den perfekte kombination af afslapning, historie, kultur, natur og spændende byliv.

Kontakt