Rejser til Zagreb

Zagreb – en overset hovedstad

Tag på hyggelig storbyferie i den kroatiske hovedstad, Zagreb. I Zagreb finder du atmosfærefyldte snævre gader, historiske bygninger og spændende restauranter.

Zagreb er helt perfekt til en hyggelig storbyferie, så det er en skam, at byen er så forholdsvis overset. Rejser du til Zagreb, kommer du til en historisk centraleuropæisk by, hvor centrum næsten står som i middelalderen. Det er specielt bydelene Kaptol og Gradec, der gemmer på masser af historie, atmosfærefyldte snævre gader, livligt cafeliv og god shopping. I gadelivet møder du gamle vejrbidte ansigter, der nærmest fortæller en hel historie, og de hippe unge, der er ved at overtage gadebilledet.

Fra Zagreb har du også mulighed for at leje en bil og køre gennem Kroatiens afvekslende natur til den smukke kyststrækning.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Hvad skal du se i Zagreb?

De grønne oaser i Zagreb

Der er flere parker rundt om i Zagreb. ”Den grønne Hestesko” blev udformet af ingeniører i 1800-tallet. Den består af flere smukke og idylliske parkanlæg samt flotte bastante bygninger, der fx huser museer, det mondæne Hotel Regent og Nationalteateret.

 

Gradec – panoramaudsigt og middelalderstemning

Det er en god ide at starte med bydelen Gradec, når du rejser til Zagreb. Tag fx den gamle kabelbanen til toppen, og du bliver belønnet med en panoramaudsigt over Zagreb. Du kan også fortsætte til toppen af Lotrščak Tårnet. Der er et lille galleri på toppen og en endnu bedre udsigt.

3 ideer til dit besøg i Gradec

Sankt Markus Kirken

Sankt Markus Kirken er en oplevelse både udefra og indenfor. Taget er dekoreret på smukkeste vis med farverige tegl, der viser Zagrebs og Kroatiens våbenskjold. Indenfor dominerer skulpturer af billedhuggeren Ivan Meštrovič.

Croatian Museum of Naïve Art

Museet for naiv kunst er et museum, der med garanti bringer smilet frem hos dig. Værkerne er farverige og meget humoristiske.

Muzej Grada Zagreba

Bymuseet Muzej Grada Zagreba præsenterer på bedste vis Zagrebs mere end 1.000 år gamle historie. På museet kan du se udviklingen fra en lille middelalderlandsby til den levende metropol Zagreb efterhånden har udviklet sig til

 

Kaptol – det gejstlige centrum med masser af liv

Det er en herlig blanding af leben du finder i Kaptol. Nonner glider ubesværet gennem de mange turister og skoleklasser på rundvisning. På cafeer og restauranter sidder mændene udenfor og sender beundrende blikke til deutrolige smukke kvinder i Zagreb, der vimser forbi i smart designertøj, store solbriller og fyldte indkøbsposer. Kaptol er en unik oplevelse med markedspladser, den flotte katedral og ikke mindst Tkalčičeva gaden.

Kroatien – slipsets hjemland

Vidste du at slipset stammer fra Kroatien? Du kan købe slips de fleste steder i Zagreb, men de fineste slips køber du i Boutique Croata (Kaptol 13). De er håndlavede i begrænset antal, så her kan du få en helt unik og brugbar souvenir med hjem fra Zagreb.

3 ting du bør se i Kaptol

The Zagreb Cathedral

Katedralen er det svært at komme uden om. Den må være Zagrebs varetegn med de mere end 100 meter høje tårne.

Dolac

Dolac er markedspladsen, hvor de lokale handler. Vil du have et lille indblik i hverdagens Zagreb og møde de lokale, så skal du tage til markedspladsen Dolac. Her handles der med alt hvad der dyrkes og produceres i omegnen. Varerne friske og der handles på livet løs. Her har du også gode muligheder for nogle fantastiske billeder, men husk at spørge om lov.

Tkalčičeva gaden

Et herligt leben på Tkalčičeva gaden. Sæt dig på en af de talrige cafeer og følg med i det farverige leben. Flere beskriver gaden som en catwalk der aldrig stopper. Det kan der være noget om, men bedøm det selv …

Kontakt