Bay of Plenty

Strandparadiser langs en fantastisk kystlinje

Kaptajn James Cook havde ret, da han hævdede, at dette var en "Bay of Plenty" - et overflødighedshorn af en bugt. Med over 2.200 årlige solskinstimer er her et af de mest behagelige klimaer, der er perfekt til at dyrke æbler og kiwier. Kysten er flere hundrede kilometer lang, og på en køretur langs med har du næsten 260 kilometer åben kystlinje.

Bay of Plentys strande er overvejende fine sandstrande på kysten fra Waihi Beach i vest til Opape, mens det fra Opape til Cape Runaway er klippekyster. Omkring hovedbyen Tauranga er der frodige grønne marker, frugtplantager og en billedsmuk kystlinje – især udsigten fra Mount Maunganui er enestående.

Inspiration

125 km sandstrand lokker

De lokale kommer til Bay of Plenty for at dase på strandene i kystparadiset, og I har også mulighed for at bruge dagen på at slappe af. New Zealands bedste strand, Mount Maunganui Main Beach - kaldet 'The Mount' blandt lokale, ligger meget tæt på Tauranga. Her er et leben på den gyldne strand, for Bay of Plenty er også kendt for sine lækre bølger, og netop på The Mount mødes mange surfere. En strand med lidt mindre bølger og dermed mere småbørnsvenlig er fx Pilot Bay Beach. Også den historisk interessante Maketu Beach, den idylliske kiwistrand Waihi Beach og den smukke Opape Beach er værd at køre forbi.

Oplev Bay of Plenty fra bugten

I sommermånederne – fra november til april – tiltrækker solskinsrige Bay of Plenty og det varme vand i bugten masser af hvaler og delfiner. På hvalsafarier er der gode muligheder for at se hvaler i bugten, ligesom du har mulighed for at se og svømme med delfiner. Og når du nu er på sejltur i bugten skal du ikke snyde dig selv for den smukke kystlinje set fra vandet. En anden anbefalelsesværdig sejltur er til vulkanøen White Island. Den lokker med New Zealands eneste aktive vulkan omgivet af smuk natur. Den vulkanske aktivitet er oftest begrænset til dampgasser og kogende mudder.


"Tauranga ligger i et geotermisk område, der betyder en ting - gejsere! Den termiske aktivitet startede, hvor byen Rotorua og søen af samme navn ligger i dag. Kør de ca. 70 kilometers kørsel fra Tauranga til Rotorua og oplev jordens indre."

- Jens, New Zealand-specialist og Produktchef


Kort

Vis på kort