Det geotermiske Rotorua

Oplev Nordøens boblende undergrund

Rotorua er måske New Zealands mærkeligste turistattraktion. Når du ankommer til byen og kører gennem de snorlige gader, ser alting ganske normalt og nærmest lidt kedeligt ud. Desuden stinker der af svovl. En lugt, der leder tankerne hen på rådne æg. Men hav tålmodighed. For når du først kommer tæt på jordens indre – sådan føles den boblende undergrund i hvert fald – så er Rotorua absolut fascinerende! Her er undergrunden levende med varmekilder, gejsere og boblende mudderhuller – og i de smukkeste farver med orange og gule nuancer.

Inspiration

Spabade og fantastiske undergrundsoplevelser

Ligegyldigt hvor du befinder dig i Rotorua, så bobler det hele tiden lige under dig. Mange af hotellerne har gratis spabade og altid varme swimmingpools. Vil du have en helt speciel badeoplevelse, så besøg Polynesian Spa og prøv de mange forskellige bade. Det skulle være vældig sundt, og det er i hvert fald en sjov oplevelse og godt for sjælen.

20-30 kilometers kørsel sydpå, finder du Waimangu Valley og Wai-o-tapu. De fascinerende områder er oplagte at se til fods, hvor du kan trave igennem endnu flere farver, dufte og mineraler. I Wai-o-tapu finder du Lady Knox-gejseren, der byder på 20 meter god, høj underholdning. I nærheden af Rotorua kan I desuden få vilde vandoplevelser på Kaituna River eller opleve lokal maori-kultur i Whakarewarewa. Rotorua er et ideelt udgangspunkt for masser af store naturoplevelser for både børn og voksne.


"Cirka en times kørsel fra Rotorua ligger Hobbiton - hobbitbyen fra Ringenes Herre-filmene. Uanset om man er fan af Tolkiens fantasy-univers eller ej, er Hobbiton et besøg værd."

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort