Cykeltur på Hauraki Rail Trail

En oplevelse, som er god for sjælen

Hauraki Rail Trail er en af de letteste og mest fantastiske cykelture i New Zealand. Her kan du nyde det behagelig klima i dit eget tempo langs de gamle jernbanespor gennem fine byer, den smukke kløft Karangahake Gorge og vinområder.

136 km cykel-trail gennem halvøen Coromandels smukkeste landskaber

I behøver selvfølgelig ikke at tage hele turen på én gang. Den kan deles op i mindre etaper, evt. bare som en dagstur på en del af ruten. Turen går gennem byer som Kaiaua, Thames, Paeroa, Te Aroha, Waihi, Waikino og den smukke Karangahake Gorge, som er blandt New Zealands "14 wonders". Stil fx cyklen og nyd det flotte, brede vandfald ved Owharoa Falls.

Ruten rummer også interessante indblik i historien fra pionertiden og guldgravertiden. Først i 1900-tallet var byerne Karangahake, Owharoa og Waikino vigtige minebyer som udvandt guld fra klippernes kvartssten. Selve jernbanen hørte til driften, som for længst er ophørt, men jernbanen blev først nedlagt i 1979.

Inspiration

Bemærk: Der er et Visitor Information Centre i Waikino, som ligger i en gammel togstation. Her kan I få guides til både vandre- og cykelture på Hauraki Rail Trail. Ruten vil blive forlænget fra Te Aroha to Matamata, så den bliver 173 km lang. Denne del af ruten vil tage jer gennem landbrugsland til en af New Zealands populæreste attraktioner, Hobbiton Movie Set.


"Sodavanden Lemon & Paeroa, med kælenavnet L&P, kan kun købes i New Zealand. Deres slogan er derfor "World famous in New Zealand". I Paeroa kan I passere en stor flaske L&P, som er et meget populært foto stop"

- Jens, New Zealand-specialist


Kort

Vis på kort