Milford Sound

Dybe fjorde og enorme vandfald

Milford Sound er den mest berømte af fjordene i Sydøens imponerende Fiordland Nationalpark - kendt for sin storslåede skønhed. Vandreruten Milford Track er bærer af den stolte uofficielle titel som den smukkeste vandretur i New Zealand. Og når du sejler ud ad den stille fjord og kigger op på de lodrette fjeldvægge og ser vandfaldenes kaskader vælte ned, må du overgive dig. Mitre Peak rejser sig imponerende 1.700 meter direkte op fra fjordens vand. Visheden om, at her er så dybt, at man ikke kan kaste anker, får det til at suge i maven på en. Det føles, som om du er ude ved verdens ende. Meget langt væk fra alt og alle og tæt på naturens kræfter.

Inspiration

Maorierne og de opdagelsesrejsende

Milford Sound dannede kulisse, da den opdagelsesrejsende James Hingston i 1883 skrev: "Tusinder af fod oppe fanger øjet den takkede facade, som ikke er blevet glattet ud med tiden trods vind og vand. Den står stadig lige så skarpt defineret og frisk, som var det i går, den blev flået i skarpe stykker af en gigantisk stenhugger.” Det var nu ikke Hingston, men derimod maorierne, som først tilskrev en gigantisk stenhugger skabelsen af fjordene. Kæmpestenhuggeren Tute Rakiwhanoa mentes at have hugget fjordene ud, for det var umuligt at forestille sig, at enorme geologiske forandringer har skabt disse tilsyneladende perfekte skulpturer i form af stejle klipper, som rejser sig lodret op fra havet.


" Tip: Vil du helt tæt på naturen i Milford Sound, så bør du tage på en guidet tur i kajak. Du kommer helt tæt på de høje, slanke vandfald og du er konstant omgivet af den smukkeste natur, der er et postkort værdigt. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Milford Highway

For at komme til Milford Sound, der er hjertet af Fiordland Nationalpark, skal du køre den fantastiske 120 kilometer køretur fra Te Anau til Milford Sound ad State Highway 94. Glæd dig. Køreturen starter langs Lake Te Anau og store skovområder og fortsætter gennem sydøens bjergrige landskab og græsgrønne enge. Det er en af New Zealands mest pittoreske køreture, hvor du undervejs kan stoppe ved flere naturskønne udsigtspunkter og gå småture i landskabet – så planlæg god tid til at køre ruten.

Kort

Vis på kort