Pancake Rocks i Punakaiki

30 millioner år gamle pandekager

Det tager langt tid at lave pandekager i byen Punakaiki på Sydøens vestkyst. 30 millioner år for at være mere præcis. Så lang tid har det i hvert fald taget at skabe et af New Zealands mest spektakulære naturfænomener, Pancake Rocks, der vitterligt ligner stabler af pandekager. Men det mest fascinerende ved de eroderede klipper, er helt klart de kraftfulde blowholes, hvor havet på dramatisk vis sender kaskader af vand op i luften, så tankerne ledes hen på vulkanske udbrud. Går din kør-selv-ferie eller rundrejse til det spektakulære Westland, så er det et must at opleve Pancake Rocks.

Inspiration

Et geologisk kuriosum

Kalkstensklipperne er ser næsten ud til at være bygget op af massevis af tynde stenplader stablet oven på hinanden - deraf selvfølgelig navnet. I virkeligheden er kalkstensklipperne skabt af døde havdyr og planter, der ramte havbunden for 30 millioner år siden. Det enorme vandtryk fik materialet til at forstene og dermed blev de berømte Pancake Rocks skabt. Når du besøger Pancake Rocks kan du læse meget mere om det fascinerende geologiske fænomen og komme helt tæt på de forunderlige klipper.

The Pancake Blowhole Walk

Det er et ganske imponerende syn at gå langs kanten af de pandekagelignende klipper her ved Dolomite Point i nærheden af Punakaiki. Det tager i realiteten ikke mere end 20 minutter at gå hele vejen rundt ad The Pancake Blowhole Walk, der snor sig gennem det tropiskgrønne kystlandskab, men du bør afsætte langt mere tid til at beundre det vilde naturfænomen. Turen byder på fine udsigtsposter og ikke mindst første parket til de famøse blowholes, hvor vandmasserne sætter knald på både lydeffekter og dramatik.

Kort

Vis på kort