Tongariro Nationalpark

Undergrunden bobler i New Zealand

I hjertet af New Zealands Nordøen ligger Tongariro Nationalpark, der er en unik naturpark, hvor du kan opleve aktiv vulkansk aktivitet, stå på ski og tage et af de berømte tracks op til kraterkanten. Tongariro blev for alvor berømt i forbindelse med optagelserne til Ringenes Herre. Den vestlige side af vulkanerne er grøn og frodig – den østlige side gold og ørkenagtig. Undergrunden bobler mange steder, og Mount Ruapehu er den mest aktive. Men man føler sig nu ganske tryg.

Der er kun få veje ind i Tongariro Nationalpark. Hovedindgangen ligger ved byen Whakapapa, og her er et fint introcenter, som giver dig en god og informativ start. Herfra kan du hoppe på mange af de arrangerede ture.

Vær opmærksom på at det kræver forhåndsreservation, hvis du vil være sikker på at kunne komme ind i nationalparken.

Inspiration

Vulkanerne i Tongariro nationalpark

Vulkanerne i Tongariro Nationalpark ligger i den sydligste del af The Pacific Ring of Fire – et bælte med vulkansk- og jordskælvsaktivitet. Hele landskabet på Nordøen er præget af det, man mener, var det største vulkanudbrud i de sidste 5.000 år på jorden! Udbruddet havde centrum der, hvor Lake Taupo nu ligger. Mount Ruapehu (2.797 m) er den højeste vulkan og dominerer landskabet, da det er det eneste bjerg på Nordøen med gletsjeris.

Mount Tongariro (1.968 m) er lavere – men dets store massiv spreder sig over 18 km og byder på et væld af mindre kratere, dampende huller og geotermiske springvand. Mount Ngauruhoe (2.291 m) har den smukke klassiske keglevulkanform.

Aktiviteter i TONGARIRO NATIONALpARK

Tongariro Nationalpark lokker med vandreture af alle slags. Du kan tage korte loops, forskellige dagsture eller prøve den berømte Northern-Circuit, der er 3-4 dage i midten af det dramatiske natursceneri med vulkaner, søer og gletsjere. Men husk at tage alle advarsler alvorligt, for vejret skifter ekstremt hurtigt inde i området. Der er også gode muligheder for riverrafting, kajakture eller mountainbike – eller ski.

Der er to store alpine skiområder, og ved Mount Ruapehus gletsjer er der skiløb med eminent udsigt. Har du held i uheld på en kold sommer, kan du her prøve sjovt vulkanskiløb i shorts.

Kort

Vis på kort