Grotterne i Waitomo

Underjordisk stjernehimmel syd for Auckland

Er du på kør-selv-ferie i New Zealand, er det nemt at komme til den lille by, Waitomo, der ligger små 200 km syd for Auckland. Under de grønne, bølgende bakker ligger underjordiske grotter, huler og floder med vægge og lofter, der lyser som en ”stjernehimmel” af de utallige glow worms - et hypnotiserende smukt syn. Selve navnet Waitomo stammer fra maoriernes ord, wai (vand) og tomo (hule).

Waitomo er stedet for Black Water Rafting

Du kan se grotterne på guidede gå- eller sejlture, men er du til et rigtigt eventyr, så kast dig ud i black water rafting, hvor du svømmer, kravler, hopper og flyder gennem grotterne på en stor oppustet badering. Er det ikke ekstremt nok, kan du prøve kræfter med at rappelle ned gennem små vandfald eller endnu vildere, rappelle 100 meter ned til "The Lost World" og ende turen midt i en grøn og frodig regnskov. Uanset hvad du vælger, så bliver det en kæmpe oplevelse.

Inspiration


" Tip: Er du fan af Tolkien og Hobbit-universet, så kan du komme på en guidet ture i Mangaotaki Valley, hvor scener i The Hobbit – ”An unexpected Journey” blev filmet. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort