Vinregionen Wairarapa

Besøg små boutique-vingårde hvor er kvaliteten i fokus

I den sydøstlige del af New Zealands nordø, ligger Wairarapa vinregion, der er et sandt paradis for livsnydere. Her ligger små familiedrevne boutique-vingårde, I kan besøge i jeres eget tempo på kør-selv-ferien i New Zealand. Området producerer kun én procent af New Zealands vine men har fokus på vine af allerhøjeste kvalitet i stedet for kvantitet. Wairarapa er specielt kendt for sin krydret og anerkendte Pinot Noir, men også den livlige Sauvignon Blanc og smagfulde Syrah. Flere af vingårdene tager imod besøgende, hvor vinmageren stolt fortæller om sine vine og tilbyder smagsprøver. Flere vingårde tilbyder også overnatning.

Hvis du ønsker at opleve området og nogle af vingårdene med guide, så kan vi anbefale at tage på en af de mange forskellige organiserede cykelture, der tilbydes i området. Her kommer du gennem Wairarapas skønne, landlige områder som Ruamahanga-floden snor sig igennem med fåreavlere og vinmarker. Der produceres også mange lokale lækkerier i området og udbuddet af eftertragtede spisemuligheder er overraskende stort.

Wairarapa regionen består af 3 underregioner; Gladstone, Masterton og Martinborough. Mest kendt er Martinborough, der er en hyggelig vinlandsby, som Classic New Zealand Wine Trail går igennem, og hvor der hvert år afholdes Toast Martinborough i november - en førsteklasses vin- og madfestival. Og i februar stater druehøsten med Wairarapa Wines Harvest festival.

Kommer du fra Wellington, er det en kort køretur på en 1-1½ times tid.

Kort

Vis på kort