Whangarei Falls

Brusende skønhed på New Zealands nordø

Lige uden for Whangarei centrum finder I Whangarei Falls, som er et 26 meter højt vandfald omringet af den frodige newzealandske bush. Und jer selv at se det majestætiske vandfald fra forskellige perspektiver og kom helt tæt på via Whangarei Falls Walk. Hvis I er til sand idyl, fuglekvidder og uspoleret natur, er dette spot helt sikkert noget for jer.

Fra ålefiskeri til picnic spot

I går direkte fra parkeringspladsen og ud på ruten, som udgør et loop på omkring 30 minutters gang. Ruten tager jer hele vejen omkring vandfaldet, og byder på de mest fantastiske udsigtspunkter, til hvad der traditionelt set blev anset af Maorierne som et godt sted at fange ål. I nyere tid benyttes området ofte som picnic-sted, så hvorfor ikke gøre som de lokale og nyde en bid medbragt mad, imens I slapper af til den rolige brusen fra vandfaldet?

Udforsk området yderligere

Har I mod på mere aktivitet, kan I også vælge at begive jer ud på en længere gåtur via Sands Road Loop, der tager jer forbi A. H. Reed Memorial Park. Ruten tager omkring tre timer at gå, men belønner jer med smuk newzealandsk natur og imponerende kauritræer, der har hele 500 år på bagen.

Kenneth fra butikken i Vejle

Ligeså smukt som Whangarei-vandfaldet er, ligeså svært kan det være at udtale dets navn. Gør som de lokale og sig ”Fang-uh-ray” – så er I på rette vej i forhold til udtalen.

Kort

Vis på kort