Grossglockner og Hochalpenstraße

Østrigs højeste tinder

Großglockner er Østrigs højeste bjerg med 3.798 m. og er beliggende på grænsen mellem Kärnten og Tyrol i Glocknergruppe, der er en del af bjergkæden Hohe Tauern. Glossglockner, også kaldet det 'sorte bjerg', er omgivet af en mængde bjergtinder, alle over 3.000 m. Selve bjergtoppen ligger på en sydlig afgrening af hovedbjergkæden, der benævnes Glocknerkamm. Ved foden af Großglockner ligger gletsjeren Pasterze. Trods øget smeltning af gletsjeren som følge af generelt højere temperaturer, er den fortsat østalpernes største. Den karakteristiske pyramideformede bjergtop består egentlig af to forhøjninger, nemlig Großglockner og Kleinglockner (3.770 m.o.h.[1]), der er adskilt af den højest beliggende klippekløft i Østrig.

Großglockner-Hochalpenstraße er en alpin pasvej mellem byerne Bruck-an-der Glocknerstrasse i Salzburgerland og Heiligenblut i Kärnten. Vejen er 47,8 km lang og forløber på 10 km over 2.400 meters højde. Passet Hochtor ligger i 2.504 meters højde. Vejen har endvidere to sideveje til hhv. Edelweißspitze (2.571 m.o.h.) og Franz-Josefs-Höhe (2.362 moh), hvor der er gode udsigtspunkter.

Vejen er typisk åben i dagtimerne fra starten af maj til begyndelsen af november - med mindre vejret driller. Vejen er privat ejet og der betales afgift for at benytte den. Et dagskort koster ca. 40 € for bil og passagerer. Billetter kan købes online på www.grossglockner.at.


" Tip: Den ultimative oplevelse er køreturen via den alpine bjergvej Großglockner-Hochalpenstraße. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort