Nationalpark Gesäuse

Vand, skove og klipper

Nationalparken Gesäuse er Østrigs tredjestørste og tilmed den yngste. Den ligger mellem Admont og Hieflau, der er en gammel mineby. Nationalparken er præget af stejle bjerge og den slugtagtige dal, hvor floden Enns engang løb. Højdeforskellen går fra 490 m til 2.370 m på toppen af Hochtors. Her lever 90 fuglearter, gemser, rådyr, og hjorte, og her finder omkring 50 forskellige orkideer. Uddannede rangere fortæller om den fascinerende natur på guidede rundvisninger.

Udhængende kalkstensklipper, grønne skove og bjerggræsgange, bjerghytter med fantastisk udsigt og buldrende vandfald har givet navn til Gesäuse National Park.

I århundreder har Gesäuse været berømt for sin betagende smukke, utilgængelige natur. Gennem millioner af år har Enns-floden eroderet bjergkæde og undervejs skabte en kløft med stejle vægge, der stiger op til 1.800 meter til vejrs. Gesäuse er hjemsted for de sidste uregulerede dele af denne store alpine flod, der starter ved indgangen til Gesäuse, hvor den blide Enns bliver til hvidt vand. Den falder over 150 meter gennem kløften de næste 16 kilometer.

Kort

Vis på kort