De romerske ruiner ved Conimbriga

Her levede romerne

Conimbriga - Ruínas de Conímbriga - er Portugals mest betydningsfulde romerske udgravning, der ligger 15 km syd for Coimbra tæt på byen Condeixa-a-Nova. Her er tale om et af bedst bevarede byer i den vestlige del af det romerske imperium.

Bosættelsen ved Conimbriga blev først beboet fra slutningen af det andet årtusinde f.Kr. i bronze- og jernalderperioderne gennem den romerske æra, hvor Portugal var den romerske provins Lusitania, indtil den gradvist blev opgivet i tiden med invaderingen af vestgoterne og senere svabere. Byen er anlagt ved den gamle romerske vej mellem Lissabon og Braga, og viser hvor omfattende den romerske invasion var.

Få et indblik i hvordan romerne levede

I byen finder I udgravninger af velbevarede rester af hele bysamfundet fra aristokratiske boliger udsmykket med utrolig velbevarede mosaikgulve, romerske bade, amfiteater og byens center eller forum med tempel, butikker og boliger. Imponerende er også resterne af bymuren, der indikerede at den romerske invasion blev presset af andre folkeslag, der også ønskede indflydelse i Portugal.

Det er kun 20% af det samlede historiske byområde, der er udgravet, men I kan få et fascinerende indblik i livet, omfanget og kulturen under den romerske besættelse af Portugal.

Christina fra butikken i Lyngby

Jeg har hørt meget om, at Portugal har været en romersk provins, men det var først i Conimbriga at jeg for alvor fik øjnene op for, hvor omfattende den romerske indflydelse har været i landet.

Kort

Vis på kort