Den hvide by Estremoz

Et strategisk midtpunkt

Estremoz er en af de “hvide byer” i Alentejo, og I kan allerede set det lang tid før I ankommer til byen. Her bliver det helt tydeligt med de hvide huse spredt over en højderyg, hvor de er beskyttet af gamle og tykke bymure samt den imponerende fæstning på toppen.

Estremoz har haft en strategisk placering, da både romerne og araberne besatte område- og det fortsatte op gennem middelalderen. Estremoz var scenen for store historiske begivenheder, og det var her to af de vigtige slag for Portugals uafhængighed fandt sted - Batalha do Ameixial og Batalha dos Montes Claros.

Adgangen til Estremoz er fortsat gennem en af de fire stadig eksisterende byporte. De blev bygget i det 17. århundrede og er lavet af marmor fra regionen. Byen er omgivet af to middelalderlige mure, hvor den inderste om den gamle by dateres tilbage til det 13. århundrede og den ydre bygget for at forsvare den nedre del af Estremoz under den portugisiske genopretningskrig.

En af de kendteste bygninger er borgen Estremoz borgen, der er en del af den middelalderlige befæstning af byen. Her er det specielt det imponerende Torre das Três Coroas, der skiller sig ud med sin højde på 28 meter og bygget i marmor.

Byen Estremoz er delt i to områder, hvor den mest besøgte er “cidade velha” - den gamle by.  Den ligger på den øverste del ved slottet omkranset af snoede gader, mens det nedre, kommercielle og mere regelrette område kaldet “vila nova” - den nye by.

Kort

Vis på kort