Pastel de Nata i Lissabon

Sæt tænderne i den himmelske creme-tærte

Mange steder i Lissabon, og i resten af Portugal for den sags skyld, kan du få den skønne kage, Pastel de Nata. Men intet sted er den helt så lækker som på Pastéis de Belém-konditoriet. Det fine gamle konditori ligger i bydelen Belem i nærheden af Jeronimusklostret og Henrik Søfareren-monumentet, så det er perfekt til en kombination af flotte seværdigheder og lidt til den søde tand. Lad dig ikke snyde af en eventuel kø foran butikken - ekspeditionen går hurtigt, og man venter ikke længe, før man kan sætte tænder i den lune portugisiske kage.

Nyd den lun med stærk portugisisk kaffe

Pastel de Nata-kagen minder lidt om den danske cremelinse, men mørdejen er skiftet ud med butterdej. Den sprøde butterdej knaser sprødt, når tænderne synker igennem overfladen. Crememidten er saftig og yderst velsmagende og hele tærten kan klares i to bidder. Pastel de Nata nydes lun med et drys kanel og er perfektion til en lille kop af den portugisiske, natsorte kaffe.

Himmelske kager siden 1837

Konditoriet Pastéis de Belém blev grundlagt i 1837 i Lissabon, og det er umuligt at forestille sig, hvor mange kager, der er blevet langet over disken siden. Folk står gerne i alenlang kø for at købe de velsmagende butterdejslækkerier, og selvom ventetiden kan trække ud, kan det klart anbefales at nyde kagerne i konditoriets lokaler. Væggene er smukt dekoreret med de traditionelle portugisiske kakler. Går du gennem lokalerne, kan du kaste et blik ud i bageriet, hvor bagerne har travlt, og hvor massevis af fyldte bageplader står klar til at komme i ovnen. Kagerne fås i fine æsker til at tage med som souvenir. De kan vel nok holde sig et par dage, så du kan tage dem med hjem fra din Lissabonrejse.

Kort

Vis på kort