Blair Castle i byen Blair Atholl

Europas sidste private hær

I de skotske højlande ligger det unikke og historiske slot, Blair Castle, blot et stenkast fra den skønne by Blair Atholl. Slottet har igennem flere århundrede været i Stewart og Murray klanens besiddelse. Familien har igennem 19 generationer sørget for at vedligeholde slottet og slotshaven. På din tur rundt på slottet kan du se hvilken rolle Blair Castle har spillet i den skotske historie. Gå på opdagelse i slottets 30 udstillede værelser. Værelserne er indrettet med victorianske møbler, Murray og Stewart klanens familieportrætter og levn fra krige og konflikter i Skotlands historie.

George Murray, den sjette hertug af Atholl gjorde det tidligere regiment, Highlanders til sin private bodyguards i 1839. 5 år senere besøgte Queen Victoria og hendes mand, Prins Albert, Blair Castle. Efter at have set og oplevet de skotske Highlanders under hendes ophold på Blair Castle, gav Queen Victoria, Murray klanen lov til at etablere sin egen private hær. Hæren er i dag den sidste europæiske private hær. Du kan opleve dem uden for Blair Castle eller til ceremonielle begivenheder i området.

Gå en tur i Herkuleshaven

Slottet består af flere bygninger, der er blevet bygget i forskellige etaper imellem 1200 og 1600-tallet. Blair Castle har været i hænderne på Cromwells hær i midten af 1600-tallet, Jacobites oprørerne i slutningen af 1600-tallet og Jacobites igen i midten af 1700-tallet. Rundt om Blair Castle ligger ni hektars slotshave. Her kan du gå en tur i de eventyrlige bakkede skovområder, med store majestætiske fyrretræer. Du kan tage din frokost med under armen og nyde den på græsengene, side om side med de græssende dyr.

I slothaven ligger Herkuleshaven, der fik sit navn fra Herkules statuen der engang tronede over haven. Haven er omringet af en tyk stenmur, hvilket gør den indhegnede have til en unik del af Blair Castle Garden.

Kort

Vis på kort