Byen Pitlochry

Pittoresk by i starten af de skotske highlands

For foden af Ben Vrackie bjerget og i begyndelsen af de skotske highlands, ligger den idylliske by, Pitlochry. Byen ligger i et skønt naturområde omringet af floder, åer, skove og marker. På din tur igennem byen vil du møde venlige og imødekommende indbyggere, der hjertens gerne hjælper dig, hvis du har brug for det.

En kort køretur fra byen ligger Skotlands mindste traditionelle destilleri, Edradour Destilleri (er pt. lukket på ubestemt tid 2022). Her kan du høre historien om det lille lokale destilleri og smage en 10-års single malt whisky inden turen går tilbage til byen.

Rundt omkring i Pitlochry kan du se smukke lokale blomsterdekorationer, der er blevet sat op af byen for at fremhæve dens skønhed. Byen har mange små gader og stræder du kan slentre igennem. Her kan du beundre den autentiske skotske charme. Byen er kendt for sine mange kulturelle begivenheder i løbet af kalenderåret, Highland games, Enchanted Forest of Light og Pitlochry New Years Day Street Party, men byen har meget mere at byde på. Snør de praktiske sko og kom ud og oplev den charmerende highland by Pitlochry.

Værd at se

Queen’s View

Lige uden for Pitlochry ligger udsigtspunktet Queen’s View. Her får du en panoramaudsigt over området og Tay Forest Park. Hvis du kigger ned, kan du se hvordan Loch Faskally snor sig elegant langs landskabet. Fra udsigtspunktet kan du på en klar dag se imponerende Schiehallion der troner højt over resten af landskabet. Området skulle efter sigende være opkaldt efter Queen Victoria. Det siges at Queen Victoria studsede ove,r at en så betagende udsigt var opkaldt efter hende under sit besøg i området i 1866. De fleste i området mener dog at udsigten er opkaldt efter en anden dronning flere århundrede før, nemlig Queen Isabella of Skotland.

Pitlochry Dam Visitor Center

Et kvarters gå gang syd for byen ligger Pitlochry Dam. Dæmningen blev bygget i 1947 og stod endelig klar i 1951. Dæmningen sørger for at Loch Faskally ikke oversvømmer River Tummel og resten af de små åer og vandløb, der løber fra floden. Den imponerende konstruktion er stadig i brug 70 år senere, og du kan høre hele historien bad i Pitlochry Dam Visitor Center i hovedhuset på dæmningen. Du kan stå på toppen og fornemme de enorme kræfter der er i spil for at holde vandet på rette plads. Hvis du er heldig at komme efter et stort regnskyl eller i tiden hvor sneen smelter, så vil du opleve når de enorme sluser åbnes og vandet fosser ud fra dæmningen.

Parallelt med dæmningen har man været nødt til at etablere en laksetrappe, da der er mange laks der hvert år gyder i Loch Faskally og de små afløb længere oppe. Du kan gå hele længden af laksetrappen og tænke over, hvor langt en laks svømmer for at lægge æg i trygge og vante omgivelser. Når du har fået en masse luft på din tur rundt i Pitlochry kan du sætte dig på en af byens mange pubber eller restauranter og nyde en kold øl, et glas whisky og en god lokal laksefilet.

Kort

Vis på kort