Cruden Bay og Slains Castle

Oplev de uhyggelige slotsruiner, der var inspiration til ”Dracula” 

Cruden Bay er en lille, hyggelig kystby ud til Nordsøen med en dyb historisk arv. Byen er især kendt for slaget mellem kong Malcolm II og vikingerne i det 11. århundrede, der gav stedet dets gæliske navn, "Slaughter of Danes”. Selvom vikingerne var berygtede for deres krigeriske evner, formåede Malcolm II at besejre dem i en dramatisk kamp ved Cruden Bay. 

Men byen og området lokker også med sine utrolige strande, dramatiske klipper med en fantastisk udsigt over havet, Cruden Bay Golf Club, og ikke mindst det nærliggende Slains Castle, der har et ry for at være hjemsøgt.

Slains Castle

Slotsruinerne af Slains Castle fra det 16. århundrede, er et (u)hyggeligt stop langs Skotlands nordøstlige kyst. Stedet er gennem årene blevet kendt for uhyggelige og overnaturlige oplevelser. Dette gav efter sigende også inspiration til ”Dracula” - et af de mest legendariske værker inden for gysergenren, skrevet af forfatteren Bram Stokers i 1897, efter et ophold på slottet. De faldefærdige tårne og skæve mure, står i dag som skræmmende spøgelsesagtige forsteninger, og fortæller historien om en forgangen storhed, der sender en kuldegysning ned ad ryggen på enhver der besøger stedet.

I de sidste årtier har der huseret historier om usædvanlige lyde, dunkle skygger og uforklarlige fænomener. Der er myter om at det forfaldne slot er hjemsøgt af spøgelset Victor Hay, 21. jarl af Errol, og det disse rygter, der hvert år tiltrækker nysgerrige og eventyrlystne turister til ruinerne og den farlige beliggenhed.

Selve slottet blev opført af jarlen af Errol i løbet af det 16. århundrede og været i familiens eje til 1900-tallet. Gennem tiderne har slottet fået tilføjet flere tilbygninger. I dag er det på Historic Environment Scotlands liste.

Cruden Bay og Slains Castle ligger ca. 40 kilometer nord for Aberdeen via A90.

Kort

Vis på kort