Falkirk Wheel og "The Kelpies"

Inspiration

Falkirk Wheel - unikt slusesystem

Falkirk Wheel er et genialt slusesystem, der er udviklet til at forbinde de to kanaler "Forth and Clyde Canal" og "Union Canal". De to kanaler ligger med en højdeforskel på 35 meter, og udover det roterende slusesystem på 24 meter, skal bådene passere igennem yderligere to sluser. Byggeriet er den eneste af sin slags i verden, og ingeniører fra nær og fjern kommer for at beundre det unikke slusesystem.

Den roterende sluse kan bære 600 tons, og det har kostet omkring £85 millioner pund at forbinde Edinburgh med Glasgow via kanalerne. I kan købe en tur med dette specielle pariserhjul - stig ombord på turbåden ved besøgscenteret, og tag turen fra "Forth and Clyde Canal" til  "Union Canal" og retur på knap en time.

The Kelpies - 30 meter høje skulpturer 

De to flotte hestehoveder ligger helt op ad A9 motorvejen mellem Stirling og Edinburgh, og er bestemt et besøg værd. I kan komme helt op til hestehovederne, og med en højde på 30 meter samt en kampvægt på 300 tons pr. stk., er det ganske imponerende at stå i parken The Helix og nyde disse skulpturer. I parken finder I også en café, og flere lokale samt turister nyder at tilbringe timer i parken. Kommer I forbi efter mørkets frembrud, har kunstneren Andy Scott sørget for at The Kelpies er oplyst indefra, hvilket giver oplevelsen "det lille ekstra".

ANBEFALET AF STINE, REJSE SPECIALIST I LYNGBY

Har I ikke haft tid tidligere på ferien, så vil jeg anbefale at I bruger en time eller to inden I skal flyve retur retur til Danmark. Både Falkirk Wheel og The Kelpies bestemt værd at besøge, og ligger kun en halv times kørsel fra Edinburgh lufthavn.

Kort

Vis på kort

Oplev Skotland - Skab din egen historie