Falls of Dochart ved Killin

Et vandfald ved en kirkegård for klanhøvdinge

I kan finde mange vandfald i Trossach området, men The Falls of Dochart ved Killin i Perthshire, skiller sig ud, da det er let tilgængeligt. Om sommeren kan I faktisk finde adskillige Skotlands-besøgende, der har sat sig ved Dochart broen for at nyde vandfaldet og dets lyde netop fordi det er let at komme til, når man passerer den smalle bro og kører gennem byen Killin.

Killin er en lille hyggelig skotsk by, der ligger på begge sider af Dochart broen med Falls of Dochart Inn på sydsiden og på nordsiden fortsætter byen langs den smalle vej. Dochart Inn blev oprindelig bygget som et smedeværksted i slutningen af 1800-tallet, inden den senere blev ombygget til en utrolig hyggelig pub med tilhørende hotel.

Når I er ved Killin, skal I lægge mærke til øen Innis Bhuidhe, der ligger med nedgang lige øst for broen. Øen lægger grund til MacNab klanens kirkegård og har været i anvendelse siden 1700-tallet. Her finder I – hvis I har fået nøglen til porten på turistinformationen – i alt 15 grave, hvoraf lidt over halvdelen er for klanhøvdinge. Et fascinerende sidste hvilested omgivet af smuk natur.

Kort

Vis på kort