National Cycle Network - Route 7

På cykel gennem Skotland fra Carlisle til Inverness

National Cycle Network 7 - eller NCN7 - er navnet på en af cykelruterne, der løber gennem England, Skotland og Wales, og her er der reelt tale om en tur over 850 kilometer, der binder det nordlige England sammen med det nordlige Skotland. Udgangspunktet for de mange NCN's er at opmuntre til at opleve landet på cykle eller til fods. Projektet har fra starten været finansieret ved det statslige National Lottery, som uddeler en del af sit overskud til velgørende formål.

NCN7 er en af de længere ruter gennem både Skotland og England, og har sit udgangspunkt i Sunderland ved den engelske østkyst lige syd for den skotske grænse. Herfra går ruten på tværs af England til Carlisle inden den fortsætter over Glasgow hele vejen op til Inverness

NCN7 går således gennem noget af den smukkeste natur i UK, og specielt strækningerne gennem de to National Parker Trossachs og Cairngorms er turens højdepunkter.

Inspiration

110 kilometer langs whiskyproduktionens rygrad i Skotland

The Malt Whisky Trail bringer dig lige i favnen på otte verdenskendte destillerier Glenfiddich, Glen Moray, Glenlivet, Cardhu, Benromach, GlenGrant, Dallas Dhu og Strathislke samt tøndefabrikken Speyside Cooperage. Her kommer du helt tæt på den traditionsbundne produktion og møder de stolte udøvere af dette flere hundrede år gamle håndværk. Epicenteret er området Speyside, hvor du finder den største koncentration af destillerier. Området er opkaldt efter floden Spey, der rundhåndet fordeler sit friske drikkevand til de enkelte destillerier. Speyside nås nemt via hovedvej A96 fra enten Inverness eller Aberdeen.

Kombiner med storbybesøg og natur

Afstandene er overskuelige i Skotland. Så hvad enten du vil på highland-eventyr i de højtragende Cairngorms, eller ud på excentrisk storbyshopping i Edinburghs Princess Street, så kræver det kun få timers kørsel fra The Malt Whisky Trail. Men omgivet af alle disse gyldne dråber, er der nu ingen grund til at haste videre alt for hurtigt.

 


"Har du kun mulighed For at besøge ét destilleri undervejs, så sørg for at det bliver Glenlivet. Her forenes en lang, spændende historie med en smuk placering - Og ikke mindst en fremragende whisky"

- Joan, rejsespecialist i Odense 


 

 

Kort

Vis på kort