Fe-dalen Fairy Glen på Isle of Skye

Vil du opleve et vaskeægte fe-landskab?

Landskabet på Isle of Skye er så magisk, anderledes og eventyrligt, at det ikke er svært at forstå, hvorfor feer dukker op i mange af deres myter og navne. Fairy Glen, Fe-dalen, er et af de steder! Denne lillebitte dal får lynhurtigt din fantasi sat i gang, for det ligner vitterlig et fe-landskab med sine underfundige naturskabte høje, kringlede træer og klippetårn. Den lille dal ligger gemt ikke langt fra byen Uig, og er et af de steder, der skal stå på din liste, når du er på kør-selv-ferie på Isle of Skye - hvis altså du kan finde det!

Inspiration

Fantasien går i selvsving i den eventyrlige dal

Fairy Glen, Fe-dalen. Selv navnet emmer af mystik. Det er også svært ikke at blive grebet lidt af eventyrstemningen, når du endelig finder den lille dal, der ligger godt 10 minutter fra byen Uig. De kegleformede græshøje, søen og det dybgrønne græs får landskabet til at se helt fløjlsblødt og drømmende ud. Og klippetårnet i midten, kaldet Castle Ewen, der på afstand rigtig nok ligner en slotsruin, gør også sit for at sætte fantasien igang. Ja, det ligner meget rigtigt et fe-landskab, hvis man ellers kan forestille sig, hvordan sådan et ser ud.  

Selvom der findes en række fortællinger og myter om feer på Skye, så handler ingen af dem dog om Fairy Glen. Alligevel knytter der sig masse ritualer til dalen. Som fx at man skal bygge små stenspiraler og efterlade en mønt for at bede feerne om held. Men lad dig ikke narre. Det er snarere turistbureauerne end lokal folklore, der har sat gang i fe-myterne . De mange stenspiraler er derimod med til at ødelægge den i sig selv mytiske dal. Noget, som de lokale er rigtig godt trætte af. Så hvis du håber på, at feerne vil sende lidt held i din retning, er chancen nok større, hvis du blot nyder området og udsigterne uden at flytte rundt på stenene.

En naturoplevelse for alle

Det skal ikke være en hemmelighed, at mange af Skyes store naturoplevelser - som Old Man of Storr og The Quiraing - kræver at fysikken og konditionen er i orden. Men Fairy Glen er en af de stille og rolige af slagsen - og børn elsker den! Fra parkeringspladsen er der kun et par hundrede meter til selve dalen, og det kræver ikke det store at gå rundt i området - for det er bestemt ikke stort. Men tag dig alligevel god tid til at gå op på toppen af højene og tag den korte klatretur op på Castle Ewens smalle klippetop, hvorfra du får et helt magisk udsyn over den idylliske dal.  


"Der er ingen skilte, der viser vej til Fairy Glen. Men kommer du fra byen Uig skal du dreje til venstre lige efter Uig Hotel. Herfra er der godt fem minutters kørsel ad en meget smal vej til dalen. I højsæson kan det være en fordel at parkere i Uig og tage en bus eller gå dertil"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby  


 

Kort

Vis på kort