Glamis Castle - inspirationen til Shakespeares Macbeth

1000 års historie i hjertet af Angus

Glamis Castle har været det fædrende hjem for Earls of Strathmore and Kinghorne siden 1372, og givet inspiration til Shakespeare's fortælling om Macbeth, er Elizabeth The Queen Mother's barndomshjem og Prinsesse Margarets fødested. Og under et besøg på slottet fortælles om Mary, Queen of Scots, James V, Bonnie Dundee, den jakobitiske tronprætendant James VIII, den uheldsvangre Janet Douglas og naturligvis den bittersøde historie om Mary Eleanor Bowes liv.

"Siden 1372 har min familie boet her på Glamis Castle i ubrudt arvefølge. I dag er slotte stadig vores families hjem, men også et særligt sted besøgende kan opleve og nyde". Citat Simon Patrick Bowes Lyon, 19. Earl of Strathmore and Kinghornen.

Slottets historie går tilbage til 1034, hvor King Malcolm II blev myrdet netop her og hvor Macbeth blev konge i 1040. Bygningen af slottet som vi kender det i dag, blev påbegyndt i slutningen af 1300-tallet, og gennem de følgende århundreder har der været mange tilføjelser og ændringer, især under Patrick, 3rd Earl of Strathmore i slutningen af det 17. århundrede.

Slottets vægge har været vidne til over seks hundrede års kommen og gåen, fra fremtrædende kongelige, premierministre, kunstnere, forfattere, venner og kollegaer til håndværkere, præster, guvernører, tjenere og lejere og mange flere. Det er derfor ikke overraskende, at slottet har et rigt og mangfoldigt arkiv, der går tilbage til det 12. århundrede og dokumenterer livet, for ikke kun Strathmore-familien, men også et bredt spekter af samfundene i Skotland, England og i udlandet.

 

Inspiration

Kræs for haveelskere

Omkring slottet kan man også besøge The Walled Garden, der efter mange års forsømmelser er ved at blive bragt tilbage til fordums storhed med vandkunst, pragtfulde blomsterbede og frugttræer og -buske. Også The Italian Garden, omgivet af hække af taks, er et besøg værd. Haven er designet omkring 1910 af Grevinde Cecilia, Dronnigemoderens mor.  

Nær den italienske have ligger The Nature Trail, naturstien, der består af et netværk af stier og spor omkring slottet. Her kan man spadsere gennem skovområder og græsgange, rig på flora og fauna. Går man østpå kommer man over Glamis Burn til The Pinetum med en række eksotiske nåletræer hjemmehørende i Nordamerika. I Pinetum finder man også den spændende The Macbeth Trail med syv skulpturer skåret i egetræ, Douglasgran og sølvgran. De spændende figurer er The Three Witches, King Duncan, Macbeth, Banquo, Lady Macbeth, en spekulerende Macbeth og Macduff.

Her finder I Glamis Castle

Glamis Castle ligger nær landsbyen Glamis ca 12 miles nord for Dundee, ikke langt fra A90 fra Edinburgh til Aberdeen. Slottet kan besøges dagligt, og der er løbende guidede ture rundt på slottet. Prisen for "Castle Tour, Gardens and Ground" er ca. 16 £ pr. person. Det er altid en god ide at tjekke slottet hjemmside inden ankomst og evt. bestille tid.

Kort

Vis på kort