Inveraray jail - en fængslende oplevelse

Inspiration

Fængsel og retsbygning fra 1820

Kom med 200 år tilbage i tiden og oplev et af de bedst bevarede fængsels- og retssalskomplekser i verden. Når i ankommer til bygningen, bliver I budt velkommen af et engageret personale, der fortæller om, hvad I kan vente jer på turen. I bliver udstyret med en audioguide, der ret levende fortæller grufulde historier om mænd, kvinder og endda børn helt ned til 7 års alderen, der har være indespærret for større eller mindre forbrydelser. Forbrydelser der spænder fra at stjæle en majroe til mord, eller "forbrydelsen" at være sindssyg.

I de gamle fængselsceller kan I se hvordan kvinder og børn havde en lille fordel i at sove i hængekøjer, hvor mændene blev straffet lidt ekstra med hårde senge af træ. I en af cellerne kan I endda prøve datidens tortur- og afstraffelses metoder - hvis I altså tør... Rundt om i fængslet møder I også skuespillere der agerer fangevogtere og indsatte, hvilket kun gør oplevelsen endnu mere hårrejsende. Udover skuespillerne, har Inveraray jail ry for at være et af Skotlands mest hjemsøgte steder.

ANBEFALET AF HANNE T, REJSE SPECIALIST I LYNGBY

Det er utroligt spændende at gå rundt og lytte til audioguiden, der levende fortæller om livet for fangerne i Inveraray Jail. Endnu bedre er det dog at hoppe med på en tur med de levende guider - de er utroligt dygtige og passionerede. Husk også at besøge Inveraray Castle, når I alligevel lægger vejen forbi Inveraray.

Kort

Vis på kort

Oplev Skotland - Skab din egen historie