Loch Ness

Et overflødighedshorn af natur

Skal I til Skotland må I ikke snyde dig selv for et besøg til den sagnomspundne Loch Ness – den 38 km lange og 280 meter dybe sø, der siden det 7. århundrede har tryllebundet en hel verdens fantasi om søuhyret Nessie. Om I tror på søuhyrer eller ej, bliver I stadig præsenteret for et overflødighedshorn af naturskønne område i det skotske højland, med flotte vandfald i Falls of Foyers på den østlige bred og fredfyldte dale på vestsiden.

inspiration

Nessie

På trods af at søuhyret, eftersigende, sjældent lader sig se, lokker det stadig tusindvis af turister til Loch Ness Highland hvert år. Et gammelt sagn forudsiger egnens undergang, hvis uhyret nogensinde indfanges, men ikke desto mindre fortsætter eftersøgningen stadig med den mest moderne undervandsteknologi. Ligeledes peger skotterne på deres gamle kærlighed til whisky som stærkt fremmende for observationer.

Urquhart Castle

Man siger, at I har størst chance for at se Nessie ved Urquhart Castle - en af de mest besøgte ruiner i Storbritannien - der ligger på et forbjerg hævet over søen og kan dateres tilbage til 1300-tallet. Det står dog for egen regning, om I vil følge skotternes råd, der lyder, at I skal kombinere besøget til slottet med lidt whisky for at højne chancerne for at se Nessie. Uanset hvad er udsigten helt fantastisk, og I er ikke i tvivl om, hvorfor skotterne peger på dette udsigtspunkt som et must-see, når I besøger Loch Ness.

 

kort

Vis på kort

oplev skotland