Smagen af Skotland

Whisky, whisky og haggis

Det er svært at komme udenom whisky, når man skal tale om smagen af Skotland, og et besøg ved et eller flere destillerier er et must på en kør-selv-ferie i Skotland. Men det er meget mere at komme efter. Skotland har stolte traditioner indenfor fisk og seefood, og i de mange fiskebyer er der kort vej fra hav til fad. Forsøg også nationalretten haggis, som både indtages til morgenmad, som en snack eller som en hurtig aftensmad på den lokale grill.

I Skotland vil I uden tvivl støde på den ene pub efter den anden, der gemmer sig bag et sjovt navn og en gammel facade. De oser af hygge, og I vil hurtigt føle jer godt tilpas mellem de lokale, mens I slukker tørsten med en velskænket fadøl. Har sulten meldt sig efter en god dag med oplevelser, shopping eller måske en vandretur, byder de fleste pubber på et godt gedigent skotsk måltid mad. I kan tit være heldig at opleve levende musik og i bedste fald bliver I vidner til ceilidh, der er en blanding af dans, sang, musik og optræden.