Smag på Skotland

Gastronomiske Skotland

Haggis, en stuvning lavet på indmad, serveret med kartoffel og kålrabi tilsat lidt whisky, er nok Skotlands mest traditionelle ret. Men selvfølgelig er skotsk gastronomi så meget mere end det - og over de senere år også steget til helt nye højder. Det skotske spisekammer bugner af lækre lokale råvarer, nyfanget fisk og skaldyr og mørt kød fra lokalt kvæg, så her findes alle ingredienserne til en bilferie med store kulinariske oplevelser. Kør fx afsted på en af de mange food trails til lokale restauranter, gårde og fiskerbyer. Velbekomme.

inspiration

Skotternes andet hjem

I Skotland vil I uden tvivl støde på den ene pub efter den anden, der gemmer sig bag et sjovt navn og en gammel facade. De oser af hygge, og I vil hurtigt føle jer godt tilpas mellem de lokale, mens I stiller tørsten med en velskænket fadøl. Har sulten meldt sig efter en god dag med oplevelser, shopping eller måske en vandretur, byder de fleste pubber på et godt gedigent skotsk måltid mad. I kan tit være heldig at opleve levende musik og i bedste fald bliver I vidner til ceilidh, der er en blanding af dans, sang, musik og optræden.

Smag på ungdommens kilde

Whisky er Skotlands blod og nerve og I skal selvfølgelig også smage de gyldne dråber. Selvom whisky kun består af 3 ingredienser (byg, gær og vand), vil I hurtigt opdage hvilken mangfoldig, de forskellige mærker byder på. I Skotland er der stolte traditioner og hemmelige opskrifter bag whiskyen. På en kør-selv-ferie er det oplagt at opleve The Malt Whisky Trail, der går igennem det smukke Speyside med Grampain-bjergene, floder og dybe dale, til 8 af Skotlands ældste og mest kendte destillerier.

oplev Skotland