The Malt Whisky Trail

Tag en tår af skotsk kulturhistorie

Sig ”Skotland” og du har nærmest i samme ombæring sagt ”whisky”. Den skotske variant af whiskyen er underlagt en række krav for at kunne kalde sig en rigtig skotsk whisky – bl.a. en lagringstid på minimum 3 år på egetræsfade i et toldregistreret lager i Skotland. Men det er nu sjovere at smage den skotske nationaldrik, end at forholde sig til tørre facts. Og intet sted er bedre end undervejs på The Malt Whisky Trail.

Helene

Når I besøger Skotland, er det næsten et must at køre langs ”The Malt Whisky Trail”. Mellem Aberdeen og Inverness, kun få timers kørsel fra Edinburgh, ligger The Malt Whisky Trail og her du kan besøge 8 af de største og mest kendte destillerier, blandt andet Glenfiddich og Glen Moray. Ruten er 110 kilometer lang og I kan tage til Whisky smagning og få rundture på destillerierne. På ruten er I ikke kun omgivet af whisky, men også noget af den smukkeste natur, og jeg kan varmt anbefale en afstikker til Cairngorms Nationalpark.

Inspiration

110 kilometer langs whiskyproduktionens rygrad i Skotland

The Malt Whisky Trail bringer dig lige i favnen på otte verdenskendte destillerier Glenfiddich, Glen Moray, Glenlivet, Cardhu, Benromach, GlenGrant, Dallas Dhu og Strathislke samt tøndefabrikken Speyside Cooperage. Her kommer du helt tæt på den traditionsbundne produktion og møder de stolte udøvere af dette flere hundrede år gamle håndværk. Epicenteret er området Speyside, hvor du finder den største koncentration af destillerier. Området er opkaldt efter floden Spey, der rundhåndet fordeler sit friske drikkevand til de enkelte destillerier. Speyside nås nemt via hovedvej A96 fra enten Inverness eller Aberdeen.

Kombiner med storbybesøg og natur

Afstandene er overskuelige i Skotland. Så hvad enten du vil på highland-eventyr i de højtragende Cairngorms, eller ud på excentrisk storbyshopping i Edinburghs Princess Street, så kræver det kun få timers kørsel fra The Malt Whisky Trail. Men omgivet af alle disse gyldne dråber, er der nu ingen grund til at haste videre alt for hurtigt.

 


"Har du kun mulighed For at besøge ét destilleri undervejs, så sørg for at det bliver Glenlivet. Her forenes en lang, spændende historie med en smuk placering - Og ikke mindst en fremragende whisky"

- Joan, rejsespecialist i Odense 


 

 

Kort

Vis på kort