Vandfald og Fairy Pools på Isle of Skye

Gå en tur blandt krystalblå pools og vandfald

Hvis du, ligesom os, er helt vild med vandfald, så vil du knuselske de magiske Fairy Pools på det sydvestlige Isle of Skye. Her hvor floden River Brittle kommer sivende ned fra de mørke Black Cuillins-bjerge finder du et eventyrligt landskab fuld af vandfald og turkise pools. Hvis du er en af de friske typer, kan du tage en svømmetur i det krystalklare vand. Og bliver du helst på tør landjord, så er du stadig garanteret helt fantastiske billeder. Uanset, så bør din kør-selv-ferie på Skotlands fantastiske Isle of Skye gå forbi Fairy Pools. 

Inspiration

Du skal ikke skue hunden på hårene

Når du fra parkeringspladsen kaster et blik ud over området, er det i første omgang den golde bjergkæde Black Cuillins bag det vindblæste og stenede landskab, der fanger dit blik. Fra dalbunden op mod foden af bjergene ligner det, at nogen med en uskarp kniv har forsøgt at dele dalen i to og har skåret en sort og ujævn flænge i jorden. Selvom det umiddelbart er svært at forestille sig, så er det i netop dette rå stykke natur, at du finder én af Isle of Skyes mest magiske naturoplevelser.

I flængen, der er en del af River Brittle, finder du nemlig et 2 km langt netværk af vandfald og små krystalklare pools i de dybeste turkise nuancer. Det sætter, i hver fald for undertegnede, det indre legebarn i selvsving. Overalt opdager du nye, små pools og halvskjulte grotter og vandfald. Helt fantastisk!

ingen dikkedarer, bare rå natur 

Som så mange steder på Isle of Skye er der ikke gjort noget stort turist-nummer ud af området ved Fairy Pools. Det er derimod en total uberørt oplevelse. Med det mener vi ikke, at det ikke er velbesøgt - det er nok nærmere et af de mest populære steder på Skye. Men der er ikke noget visitor Centre, ingen afskærmning, ingen forklarende skilte og ingen dikkedarer. Det er bare rå natur. Derfor kan du også klatre rundt blandt vandfaldene, bade i poolsne og nyde området, som du har lyst til. Men gør det med respekt, så poolsne netop kan nydes i mange generationer fremover.


"I løbet af dagen koster det 5£ at parkere (2019-priser) ved Fairy Pools. Men kommer du efter kl. 17 er der som regel gratis parkering. Desuden er der ikke så mange mennesker på den tid af dagen, så du får området mere for dig selv.

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby  


 

Kort

Vis på kort

Oplev Skotland - Skab din egen historie