Mallorcinsk markedsstemning

Mallorca elsker markeder

Elsker du at shoppe lokale varer og snuse rundt på markeder? Så lokker Mallorca med et marked hver dag i ugen. Her finder du i de fleste byer, fra storbyen Palma til de mindre landsbyer, et marked, hvor de lokale sælger alt fra oliven til frisk fisk og fra fletkurve til keramik. De største markeder findes i Inca, Sineu og Alcúdia, men også markedet i Pollenca er værd at besøge på din kør-selv-ferie på Mallorca. Ligesom mallorcanerne selv elsker at gå på marked, valfarter turisterne også til de berømte markeder på Mallorca.

Inspiration

Fra Sobrassada til Mallorcas traditionelle kurv

Mallorca bugner af smagfulde råvarer og solmodent mundgodt. Oliven, citroner, figner, appelsiner og mange andre lækre ting gror lystigt i den mallorcinske jord. Men også ost, frisk fisk og pølser hitter på markederne, især den mallorcinske pølse, Sobrassada, lavet på griseindvolde og forskellige krydderier. På markederne kan du få fingre i de velsmagende lokale godbidder, og de mange gode smagsnuancer af Mallorca krydres med en farverig blanding af keramik, tekstiler, tingeltangel og souvenirs. Populært er bl.a. de typisk mallorcinske kurvetasker med læderhanke, lige til at pakke madpakke, strandgear eller indkøb ned i.

På MARKED I Inca og Sineu

To anbefalelsesværdige markeder på Mallorca er i Inca og Sineu. På disse autentiske markeder, kan I opleve hvordan de lokale handler med alt lige fra frugt og grøntsager til lokalt fremstillede varer. Markedet i Inca er det største marked på Mallorca med hundredvis af boder og er især berømt for sine lædervarer, så her får du et bredt udvalg af bl.a. lædertasker, -bælter og -sko. Den lille by Sineu var i tidernes morgen Mallorcas hovedstad, men er i dag mest kendt for sit marked, der hver onsdag fylder de smalle gyder rundt om byens gamle kirke. Når markedet lukker samles man gerne i de gamle vinkældre, der er indrettet til restauranter.

Kort

Vis på kort