Vinområdet Ribeira Sacra

Hældninger på op til 80%

”Ribeira Sacra” er Spaniens hemmelige vinregion, hvor navnets hellige islæt menes at henvise til områdets mange og fascinerende klostre. Området ligger i hjertet af Galicien mellem floderne Rio Mino og Rio Sil – og op mod Biscayabugten. Landskabet er karakteriseret af stejle skråninger og kløfter med vinmarker i terrasser ned mod floderne – og fra toppen bjergtagende udsigter over floderne og vinmarkerne.

Her har været dyrket vin fra romerne ankomst til området, og produktionen har været videreført af områdets klostre og munke, så det er en tradition, der er vedligeholdt til i dag. Arbejdet i vinmarkerne foregår ofte på områder med ufattelige stigninger og hældninger på op til 80%, så arbejdsindsatsen for at høste og dyrke er intensiv.

Ribeira Sacra fik Demominación de Origen i 1996, hvilket som den næsthøjeste spanske vinklassifikation der sikrer kvaliteten men ikke mindst den geografiske oprindelse. Med et kontinentalt klima, en god dræning af jorden pga markernes hældninger og en solmæssig god placering af terrasserne giver den foretrukne druesort Mencia en god tør rødvin.

På turen gennem Ribeira Sacre kører I på snoede veje på toppen af højderne, hvor I indimellem får den flotteste udsigt over fx floden Sil og områdets vinmarker. Det mest iøjnefaldende er imidlertid områdets mange klostre, hvor specielt benediktinermunkene har været aktive. Et af de mest markante er det store Santo Estevo de Ribas de Sil, der ligger en stejl køretur fra hovedvejen omgivet af smuk natur og spektakulær panoramisk udsigt. Klostret dateres tilbage til det 10.århundrede og er senere udbygget, så det i dag fremstår både i romansk, gotisk og renæssance byggestil.

Kort

Vis på kort