Det sorte tårn i České Budějovice

Tårnvagtens hjem indtil 1956

Er du nået til České Budějovice på din kør-selv-ferie i České Budějovice, bør du tage en rundvisning i et af byens mest populære seværdigheder - Det Sorte Tårn. Det rejser sig imponerende 72,3 meter i vejret ved siden af St. Nicholas kirken.

Tårnet blev stod færdigt tilbage i 1577 efter nøje overvågning af italienske bygherrer og skulle være et symbol på byens opsving og rigdom. Det skulle også fungerer som klokketårn og ikke mindst vagttårn og beskytte České Budějovice mod brande.

Vagten i tårnet skulle holde øje med mistænkelig røg og brande og hejse et flag i den retning branden var. Om natten brugte han en rød lanterne. Det ændrede sig da tårnet blev udstyret med en telefon til brandstationen. Vagten boede i tårnet med hele hans familie og fik vand og andre fornøgneheder op ved hjælp af et spil. Der blev også holdt husdyr i tårnet som gæs, kaniner og en ged, der sørgede for frisk mælk. Tårnet var vagtens hjem helt indtil 1956.

Besøger du Det Sorte Tårn, bliver du belønnet med et galleri og ikke mindst en pragtfuld udsigt ud over České Budějovice og omgivelserne, når du har besteget de 225 trapper.

I starten blev tårnet kaldt New Tower, Big Tower, Parish Tower eller Town Tower men fik sit nuværende navn i det 18. århundrede, da bygningen var i så meget forfald, at indbyggerne begyndte at kalde den sort.

 

Kort

Vis på kort