Askepots landsby Polle

Lad fantasien få frit spil

3 kvarters kørsel syd for Hameln ankommer I til Askepots charmerende landsby Polle, på den Tyske Eventyrvej. Her kan I lade fantasien få frit spil på ruinerne af den borg, hvor Askepot var til bal og fandt prinsen på den hvide hest. Her kan I også se hendes famøse sko, og hver 3. søndag fra maj til september kan I opleve Askepotfortællingen opført lige dér, hvor den romantiske historie fandt sted. 

Borgruinen knejser flot på toppen af en klippe, hvorfra der er en eventyrlig udsigt over landsbyen og Weserfloden. Området har en lang række fine vandreruter, herunder Askepotstien, hvor I kan læse eventyret på poster undervejs, måske også finde askepots gyldne sko. 

Det er muligvis ikke en borgruin, I forbinder med Askepots slot, men ikke desto mindre giver dette sted rum til fantasien. Kan du forestille dig de prinser og prinsesser, der har levet her? Måske endog hvordan den stakkels Askepot måtte slide og slæbe for den onde stedmoder og de forkælede stedsøstre. For at understrege dette kan I besøge det lille museum ved siden af slottet og se Askepotværelset. 

Slottet blev sandsynligvis bygget omkring 1200, men ødelagt af de svenske tropper under 30-års krigen. Borgruinen blev saneret i 1983 og siden 1995 har den lille by har været officiel Askepot landsby. 

Kort

Vis på kort