Belchen - Schwarzwalds smukkeste bjerg

Med eventyrlige udsigter

Med sine 1.414 meter er Belchen kun godt 80 meter lavere end Schwarzwalds højeste bjerg, det 1.493 meter høje Feldberg. Men uagtet andenpladsen n år det gælder højde, anses Belchen for at være det smukkeste bjerg i Schwarzwald på grund af den storslåede panormaudsigt udsigt hele vejen rundt. Heroppe fra har I et fantastisk panorama med de snedækkede schweiziske alper, Vogeserne i Alsace, Rhindalen og det omliggende Schwarzwald.

Hvis I kan afsætte tiden til det, er det værd at udforske Belchen til fods ad de forskellige vandrestier, og der er ture for både begyndere, familier og mere hardcore-vandrere. Belchen har været et naturreservat siden 1949, og tilbyder derfor en stor biodiversitet med mange specielle dyre- og plantearter I kan opleve undervejs. I kan også besejre det smukke bjerg på mountainbike, hvis det er mere jer. Og hvis turen bliver anstrengende, ligger Belchenhaus, den højeste beliggende kro i Schwarzwald, kun få meter fra toppen i 1.360 meters højde, og fra kroens terrasse har I en enestående udsigt.

Er I ikke til svedige cykel- eller vandreture er der en mulighed for at komme op til toppen af Belchen, for med Belchenbahn kan I svæve stille op mod toppen. Dalstationen ligger i 1.100 meters højde i Multen, og derfra kan I tage svævebanen til bjergstionen i 1.256 meter højde. Bjergstationen ligger lige ved siden af ​​Belchenhaus, med en af ​​de smukkeste terrasser i Schwarzwald. Herfra kan I nå toppen på en halv times gåtur.

Kort

Vis på kort

Oplev Sydtyskland - skab din egen historie