Belchen - Schwarzwalds smukkeste bjerg

Med eventyrlige udsigter

Med sine 1.414 meter er Belchen kun godt 80 meter lavere end Schwarzwalds højeste bjerg, det 1.493 meter høje Feldberg. Men uagtet andenpladsen når det gælder højde, anses Belchen for at være det smukkeste bjerg i Schwarzwald på grund af den storslåede panoramaudsigt udsigt hele vejen rundt. Heroppe fra har I et fantastisk panorama med de snedækkede schweiziske alper, Vogeserne i Alsace, Rhindalen og det omliggende Schwarzwald.

Hvis I kan afsætte tiden til det, er det værd at udforske Belchen til fods ad de forskellige vandrestier, og der er ture for både begyndere, familier og mere hardcore-vandrere. Belchen har været et naturreservat siden 1949, og tilbyder derfor en stor biodiversitet med mange specielle dyre- og plantearter I kan opleve undervejs. I kan også besejre det smukke bjerg på mountainbike, hvis det er mere jer. Og hvis turen bliver anstrengende, ligger Belchenhaus, den højeste beliggende kro i Schwarzwald, kun få meter fra toppen i 1.360 meters højde, og fra kroens terrasse har I en enestående udsigt.

Er I ikke til svedige cykel- eller vandreture er der en mulighed for at komme op til toppen af Belchen, for med Belchenbahn kan I svæve stille op mod toppen. Dalstationen ligger i 1.100 meters højde i Multen, og derfra kan I tage svævebanen til bjergstationen i 1.256 meter højde. Bjergstationen ligger lige ved siden af ​​Belchenhaus, med en af ​​de smukkeste terrasser i Schwarzwald. Herfra kan I nå toppen på en halv times gåtur.

Kort

Vis på kort