Bjergtagende Berchtesgaden

Besøg alpebyen Berchtesgaden

Gemt væk i det sydøstligste hjørne af Tyskland, midt i det maleriske landskab i de bayerske alper, ligger den historiske by Berchtesgaden. Den lille perle ligger i nærheden af nationalparken af samme navn, Berchtesgaden National Park. Naturen i dette område er et must-see for alle, der passerer gennem denne del af Tyskland.

Byen Berchtesgaden tilbyder en bred vifte af aktiviteter, som passer til enhver rejsendes smag. Berchtesgaden har alt fra luksuriøse spa-oplevelser, saltminebesøg til sø sejladser. Berchtesgadens historie går tilbage til de tidlige 1100'ere. Meget af byens rigdom, skyldtes dens rige saltminer, der åbnede i midten af 1500-tallet. Byen skiftede ejerskab flere gange i løbet af de næste par århundreder – og blevet besat af østrigske soldater i det tidlige 18. århundrede. Under den allieredes besættelse i løbet af anden verdenskrig blev Berchtesgaden et vigtigt mødested for højtstående nazistiske officerer. Nogle af de mest betydningsfulde beslutninger i krigen blev taget af Hitler i Berchtesgaden.

Berchtesgadens mest kendte attraktion er utvivlsomt Ørnereden, der er kendt som Hitlers sommerresidens. Det var stedet for mange af hans politiske og militære beslutninger, der blev taget i løbet af krigen, selvom Hitler selv sjældent besøgte stedet. Hvis du besøger Ørnereden, får du et glimt af Königsee ovenfra, men for virkelig at værdsætte skønheden og sindsroen af denne mousserende sø, er du nødt til at besøge Schonau. Denne lille by, kun fem kilometer fra Berchtesgaden, er bygget ved bredden af søen, som helt sikkert er en af Tysklands smukkeste søer.

 

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort