Borgen Burg Bentheim

brostensbelagte gader og velholdt borg

Ikke langt fra grænsen mellem Tyskland og Holland ligger den lille by Bad Bentheim. Det er svært at overse, at der på en bakketop ligger en borg, og når I kommer kørerende mod byen vil det se ud som om Burg Bentheim ligger helt alene på en bakke omringet af træer. Parkér bilen omkring Schloßstraßes start, evt. lige hvor den møder Ochutruper St., så I kan gå den korte tur til borgen. Her vil I nemlig opleve en rigtig hyggelig, lille bymidte, som er brostensbelagt og hvor caféerne ligger helt ud til den lille gade.

Stemningen på vej til borgen er i sig selv en afslappende oplevelse. Når I har gået den korte tur, vil I med det samme kunne se Burg Bentheim på en bakketop til højre og en grussti fører herfra op til borgen. I kan også vælge at parkere ved Slotsparken og starte med en tur igennem parken, før I kan tage stien rundt om bakken og op til borgen.

Borgen nævnes første gang i 1050

Burg Bentheim er en middelalderborg som nævnes første gang i 1050 som Binithem. Borgen åbner dørene hver dag kl. 10 og lukker, alt efter årstid, typisk mellem kl. 16 og 18. Entréprisen for et besøg i borgen ligger med sine ca. 50 kr. uden guide i den lave ende af, hvad vi kender fra Danmark. Der er masser af skilte med historiske fakta og fortællinger, og ud over borgen består Burg Bentheim også af et krudttårn, Kronenburg slot og dets museum samt St. Catherines kirke.

Hele borgen og de tilstødende bygninger er i utrolig god stand, og det er derfor nemt at forestille sig, hvordan det har været tilbage i borgens storhedstid. Inden for murerne vil I opleve at det hele virker meget rummeligt med den store græsplane på midten og træerne langs murene. Tag turen op i tårnet og nyd udsigten ud over området - på en klar dag vil I kunne se til Holland, som ligger blot 15 km. derfra. Med sin placering har Burg Bentheim da også tilhørt flere forskellige, adelige familier fra både Tyskland og Holland, og i dag er borgen fortsat ejet af den gamle slægtsgren, som overtog i 1804: Prinsen af Bentheim og Steunfurt. Har I lyst til at få hele historien fortalt, og er I skarpe til tysk, så findes der også guidede ture med tysktalende guide.

Efter jeres besøg på borgen kan I vælge at besøge slotsparken, som ligger rundt om bakken bag borgen. Her kan I gå en tur omkring vandet og slappe lidt af, inden turen igen går videre. Er I sultne, kan I gøre stop ved caféen, som ligger ved borgen med en flot udsigt, eller I kan besøge et af de mange andre spisesteder ved bymidten.

Kort

Vis på kort