Byen Bonn

Mein name ist Bonn, Bundesstadt Bonn

Bonn var Forbundsrepublikken Tysklands hovedstad og politiske centrum fra 1949 til kort efter genforeningen i 1990, og allerede den 20. juni 1991 besluttede Bundestag at flytte regeringen og parlamentet til Berlin. Den 1. juli 1999 havde Bundestag sit sidste møde i Bonn, hvorefter Plenarsalen blev overtaget af "Internationale Kongresszentrum Bundeshaus Bonn" til nationale og internationale møder og konferencer.

Selv om det politiske centrum er rykket til Berlin, er Bonn og 'Bonner Republik' fortsat symbolet på diplomati og demokrati og på Tysklands økonomiske succes efter 2. Verdenskrig. Bygningerne er nu åbne for besøgende, inklusiv Palais Schaumburg, kanslerens bungalow og den tidligere "Bundesratssaal". 

Men Bonn er ikke bare en tidligere hovedstad men er også en aktiv kulturby. Hvert efterår fejres Beethoven med Beethoven-festivalen, og i Bonn finder I også to af Tysklands vigtigste museer "Kunstmuseum Bonn", med den største samling af tyske ekspressionister, og "Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland".

Bonn byder desuden på en række tematiserede ture: Weg der Demokratie, Parlamentsweg, Anfänge der Demokratie, Architekten-Tour, Kanzler Weg og Villen-Tour. Alle sammen ture, som er bundet op på forskellige fortællinger om landets og demokratiets udvikling. Og hvis I tager en spadseretur over markedspladsen fra det 11. århundrede, kan I beundre det barokke rådhus og ikke mindst smage nogle af de lækre produkter, som lokale landmænd præsenterer på torvet hver dag.

Kort

Vis på kort