Byen Göttingen

Intellektuel og kulturel

Ingen anden tysk by er i den grad formet af akademisk påvirkning. Hele 44 nobelpristagere har en fortid i Göttingen som enten studerende, undervisere eller forskere, og i centrum dominerer universitetets klassiske hovedbygning bybilledet, og overalt i byen fortæller mindeplader af hvid marmor om over 300 berømte lærde fra Göttingen.

I den gamle bydel, omkranset af middelaldermurene, finder I adskillige historiske bygninger og andre ikoniske vartegn, bl.a. Gänseliesel, en figur i jugendstil, der står foran det gamle rådhus. Gänseliesel er en hyldest til gåsepigerne, der engang var en del af bybilledet, og mange af disse piger blev kaldt Elisabeth, populært "Liesel". I lang tid har det været en fast tradition, at nyuddannede læger fra Georg-August-Universität besøger Gänseliesel efter bestået eksamen. Her skal de klatre op i springvandet og kysse Gänseliesel på kinden og modtager en buket blomster som tak.

Kultur i Göttingen

Göttingen er også en by med masser af kultur. Vigtig er det internationale Händel-Festspiel, der afholdes hver forsommer. Barer, restauranter og natklubber præger også den kulturelle scene. Hvis I vil opleve noget mere stille, kan I besøge den etnologiske samling eller et af byens andre spændende museer, eller I kan slentre en tur i den botaniske have fra 1736, der er en af ​​universitetets ældste skatte med flere historiske drivhuse, der bestemt er værd at besøge.

Göttingen byder også på den imponerende Johanniskirche, der gør sig bemærket med to forskellige tårne, samt den tidligere Paulinerkirke, der i middelalderen var et kendt pilgrimssted, fordi kirken havde relikvier fra den berømte teolog Thomas Aquinas. I dag er kirken en del af Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek. Endnu en berømt bygning er den smukke Junkernschänke fra 1446, et gotisk bindingsværkshus, der senere blev genopbygget i renæssancestil og fik den nuværende facade med de storslåede udskæringer med bibelske motiver.

Kort

Vis på kort