Harzen i børnehøjde

5 dages aktiv kør-selv-ferie til Harzen for familier med større børn

Kun få timers kørsel fra Danmark kan I opleve Harzens store mangfoldighed. Blandt dramatiske bjerge, skove og søer ligger hyggelige og charmerende byer som Goslar, Bad Harzburg og Wernigerode. Harzens mange naturoplevelser tilbyder en lang række spændende aktiviteter, der udfordrer og underholder både voksne og familiens halvstore børn.

Vi har fyldt dagsprogrammet med masser af oplevelser bl.a. vandring i trækronerne og over Europas længeste hængebro, besøg i miner og drypstenshuler, ture i svævebaner, bobslæder og hæsblæsende nedkørsler på overdimensionerens løbehjul. Nogle aktive dage hvor alle i familien kan nyde hinandens selskab.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Harzen's smukke natur.

Fra 2.198 kr.
Pr. person ved 2 voksne og 2 børn 13-17 år i Komfort familieværelse 4 nætter

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Turens længde:
1.145 km fra Flensborg
1.115 km fra Puttgarden
1.015 km fra Rostock

Klimapåvirkning:
176 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Braunlage (430 km / 415 km / 365 km)

Afstand: 430 km fra Flensburg / 415 km fra Puttgarden / 365 km fra Rostock.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Harzen, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Nær Hamburg fletter de to vestlige ruter sammen, og følges ad resten af vejen. Omkring halvvejs til Braunlage, ved byen Soltau på Lüneburger Heide, kan I holde pause i forlystelsesparken Heide Park, der er et sandt mekka med masser af rutsjebaner, karruseller og andre sjove kørende aktiviteter.

Fortsæt turen mod syd og ved Hannover drejer I fra og kører via Braunschweig og Bad Harzburg for at komme til Braunlage. Hotellet ligger i Harzens herlige natur i udkanten af Braunlage, ca. 1,5 km fra byens centrum. Under jeres ophold her i Braunlage er det oplagt at prøve byens største seværdighed, Nordtysklands længste svævebane. 

Overnatning i Braunlage

 

Tur til Bad Grund - Hahnenklee - Goslar - Baumwipfelpfad (110 km)

Dagen starter med en herlig køretur gennem den smukke natur til byen Bad Grund og HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle. Her kan I besøge de fantastiske drypstenshuler og på museet fortælles om Harzens lange og spændende historie.

Herfra kører i mod nord og den lille ferieby Hahnenklee, hvor I kan tage bjergbane op på Bocksberg. Her findes også en bobslædebane, så I hurtigt kan komme ned igen! Vil I have lidt kultur med i købet kan I besøge "Gustav-Adolf-Stabkirche", der på en hver måde ligner en norsk stavkirke. 

Næste stop er den tusind år gamle Kejserby Goslar, en spændende by med en god historie og mange kulturelle skatte, der gør den til en attraktion for alle besøgende. En tur på torvet hvor I kan se klokkespillet en blandt "must see" oplevelserne.

På vej tilbage til Braunlage, kan I lægge vejen forbi Baumwipfelpfad Harz ved Bad Harzburg. Her kan I få sus i håret med en spadseretur i trækronerne. Stien ligger midt i Bad Harzburgs dejlige kurpark.

Overnatning i Braunlage

Tur til Wernigerode - Brocken - Thale (95 km)

Dagen er sat af til besøg i den østlige del af Harzen. Start med et besøg i den hyggelige lille by Wernigerode, hvor specielt torvet og det smukke rådhus tiltrækker sig opmærksonhed. 'Over' byen troner det eventyrlige Schloss Wernigerode, en middelalderborg, der var kejsernes bolig under deres jagtudflugter i Harzen. I kan se slottet på en rundvisning.

Wernigerode er også hjemsted for Harzer Schmalspurbahn, en smalsporsjernbane med damplokomotiver og et jernbanenet på ca. 140 km omkring Wernigerode, Quedlinburg og Brocken. Og netop et besøg på Brocken er næsten et must. Turen fra Wernigerode til Brocken tager ca. halvanden time, så der går nemt en halv dag frem to tilbage. En anden mulighed er at tage toget fra Drei Annen Höhe eller fra Schierke og derved spare over en times kørsel hver vej. 

Fra Wernigerode fortsætter I til Thale, der hvor hekse og troldmænd efter sigende samles. Fra byen Thale kan I tage en svævebane op til Hexentanzplatz og se hvad heksene brygger på bjerget. Tag evt. bobslædebanen Rodelbahn Harzbob ned igen til byen, hvor der er flere andre aktiviteter. Når alle er klar, går turen tilbage til Braunlage.  

Overnatning i Braunlage

Tur til Elbingerode - Rübeland - Pullman City - St. Andreasberg (80 km)

Idag går turen til Elbingerode, hvor Tyskland ældste besøgsgrotte Rübeländer Baumannshöhle ligger. Besøger I drypstenshulen, vil I blive imponeret over de fantastiske stalagmitter og stalagtitter.

Fortsæt nu til Rappbodetal, hvor I ved siden af den imponerede dæmning finder Tysklands længste hængebro, Hängeseilbrücke Titan RT. I samme område kan I prøve et elastikspring og en Zip-line, så her er adrenalinsus til selv de modigste. 

Efter disse under- og overjordiske oplevelser går turen tilbage mod Braunlage. Undervejs passerer Pullman City, en forlystensespark, hvor I møder vestens vilde indianere, seje cowboys og store bisonokser.

Kort inden I når Braunlage, kan I dreje fra og lave en afstikker til St. Andreasberg. Også her findes et bjergværksmuseum Grube Samson, hvor I kan kommen en tur ned i 190 m dybde og få et indblik i sølvminens historie. Har I efterfølgende lyst til lidt frisk luft og lidt sjov og ballade kan I tage en tur i den 550 m lange Sommerrodelbahn ned ad bjerget.

Overnatning i Braunlage

Braunlage - Danmark (430 km / 415 km / 365 km)

Afstand: 430 km til Flensburg / 415 km til Puttgarden / 365 km til Rostock.

Auf Wiedersehen - efter morgenmaden er det blevet tid til at køre hjemad. Der er meget mere at opleve i Harzen, men I kan jo altid komme igen!

I kan naturligvis tage motorvejen, der er den hurtigste vej hjem, men I kan også vælge at køre ad landevejen op til Lüneburger Heide og byen Lüneburg, der kunne være et godt frokoststop på vejen. Ruten er ca. 20 km kortere, men forvent at brug lidt længere tid. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.198 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 x overnatning i Komfort-familieværelse på "Relexa Waldhotel Braunlage"
 • 4 x morgenbuffet
 • Badekåbe og badehåndklæde ligger på værelset ved ankomst
 • Parkering
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen:

Dette tilbud er beregnet på 2 voksne og 2 børn (13-17 år)  i et Komfort-værelse. Kontakt os for pris på andet antal voksne/børn og andre værelsestyper.

Tilkøb:

Halvpension (aftensmad) pr. person ved 4 overnatninger:

 • Voksen: 1.080 kr. 
 • Barn 13-17 år: 655 kr. 
 • Barn 6-12 år: 490 kr.

Dobbeltværelser:

 • Economy: 21 m2 på 3. etage. 
  Skråvægge. Overdækket balkon.
  Dobbeltseng (140 x 200)
   
 • Classic: 24 m2 på 1. og 2. etage.
  Overdækket balkon.
  Dobbeltseng (180 x 200)
  Mulighed for 1 ekstra opredning
   
 • Komfort (familie): 32 m2. Siddehjørne med sovesofa. Overdækket balkon.
  Dobbeltseng (180 x 200)
  Mulighed for 2 ekstra opredninger
   
 • Studio: 39 - 47 m2.
  Separat sove- og opholdsrum
  med tv i begge.
  Dobbeltseng (180/200 x 200).

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011