Byen Wernigerode

Farverige facader og spidse tårne

Når du rejser til Wernigerode i Harzen møder du en farverig by, der ligger for foden af Brocken-bjerget lige i udkanten af det nordlige Harzen. Byens historie går helt tilbage til 1121.

De flotte farver, det prægtige bindingsværk og de to slanke spir er det første man får øje på, når man står foran det gamle smukke rådhus, der ligger på byens centrale plads. Men kigger man nærmere efter ned langs siderne af rådhuset, dukker udskårne helgener, håndværkere og narre op på facaden. Her finder du blandt andre Harzens fire hovederhverv i middelalderen repræsenteret i form af kodriveren, urtesamleren, skovrideren og skovarbejderen. Denne unikke bygning nærmest kalder på et par billeder eller tre. 

Under DDR-tiden var det kun rådhuset, der var malet i smukke farver, mens resten af byen henlå som en grågrumset brun kontrast. Men i dag er alle de gamle bindingsværkshuse frisket op med herlige farver og blomster.

Højt hævet over byen spejder slottet stolt ud over byen. Du kan tage det lille tog derop for at nyde udsigten og udforske slottet.

Kort

Vis på kort