Darmstadt Kunstnerkoloni på Mathildenhöhe

Et område der emmer af kreativitet og smittende energi

Der er noget at se på, og din fantasi får frit spil, hvis du besøger Darmstadt Kunstnerkoloni på Mathildenhöhe, der kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2021. Området, på Darmstadts højeste punkt, blev etableret i 1899 af storhertugen af Hessen, Ernest Ludwig, der havde mottoet "Mit hessiske land skal blomstre og i det, kunsten". Han var overbevist om, at synergier mellem kunst og handel ville give økonomiske fordele til landet, og hans ambition var at blive en del af fremtidens boligformer.

Darmstadt Kunstnerkoloni er ikke kun for kunstinteresserede men bestemt også for nysgerrige livsnydere, der elsker at opleve noget nyt og sætter pris på smukke bygninger og genstande. Besøg fx Darmstadts vartegn på Mathildenhöhe – det 48,5 meter høje tårn i jugendstil, hvor du bliver mødt af skulpturer og de flotteste vægmalerier. Giv dig også tid til at slentrer rundt i området og opleve et væld af små atelierer og værksteder, hvor kunstnere fra hele verden skaber og fremviser deres kreationer. Måske støder du også på workshops, koncerter og kunstmarkeder. Hele det pulserende område emmer af kreativitet og energi - det smitter og er vildt inspirerende.

I årene efter Darmstadt Kunstnerkoloni blev etableret, blev området udvidet i takt med internationale udstillinger fra 1901 til 1914. Flere smukke bygninger kom til, der blev skabt af eksperimenterende kunstmedlemmer.

Darmstadt ligger ca. 40 kilometers kørsel syd for Frankfurt.

Kort

Vis på kort