Einbeck - øl og oldtimer biler

En smuk, gammel hanseby

Det første der slår en, når man kommer til Einbeck, er de mange, smukke og velholdte bindingsværkshuse med sirlige træudskæringer med masser af figurer og ornamenter. De ældste er 5-600 år gamle og stammer fra dengang, Einbeck var en rig hanseby. Rigdommene stammede fra det gode øl, der blev brygget i og eksporteret fra byen, og som med tiden blev kendt som Bockbier. Hele 700 huse havde ret til at brygge øl, mange af dem findes endnu og kan kendes på de farverigt indrammede runde porte. Eksporten foregik til både Alperne og Norden i store tønder, den ældst bevarede fra 1440 kan beses på bymuseet.

I dag kan du støde på metaltønder i bybilledet. Hver tønde fortæller en historie om byen og øllet, og du kan gå fra tønde til tønde ved at følge tøndemærkerne i brostenene, som markerer ølstien gennem Einbeck fra det gamle rådhus til Einbecker Brauhaus, hvor du kan slutte af med en rundvisning.

Bevæger du dig lidt uden for Einbecks middelaldercentrum, kan du besøge PS Speicher museet, som huser mere end 2.500 vogne, biler, motorcykler og andre køretøjer fra de sidste ca. 200 år. Hovedudstillingen udgøres af Europas største samling af oldtimer biler fra dengang farfar var dreng.

Kort

Vis på kort