Farverige Osnabrück

Den gamle by lokker med små specialbutikker og caféer

Ikke langt fra Münster finder du Osnabrück, som er en større by med over 150.000 indbyggere og en idyllisk beliggenhed i en dal midt i naturparken Terravita, hvor du finder fantastiske vandre- og cykelstier. Byen tiltrækker da også mange aktive rejsende, da flere af vandre- og cykelstierne går lige igennem byen, og det derfor er nemt at komme ud i naturen.

Osnabrück er kendt for sin hyggelige, gamle bydel med de farverige huse, som ligger side om side. Den gamle bydel er ikke helt så gammel, som den oprindeligt var. Osnabrück blev nemlig grundlagt omkring år 780 men blev voldsomt medtaget under 2. verdenskrig, og derfor er en stor del af de historiske bygninger genopførelser af de oprindelige. I den gamle by finder du det historiske torv, hvor du vil se både Marienkirche og rådhuset for Den westfalske Fred. Byens centrum rummer ud over en masse historiske bygninger også mange små specialbutikker, caféer og butikker, og du kan med andre ord sagtens få din tid til at gå i Osnabrück.

Af museer, som bør nævnes, er der Felix Nussbaum Haus, som er et kunstmuseum med malerierne af den tysk-jødiske maler Felix Nussbaum, som gik bort i Auschwitz under 2. verdenskrig. Museet huset også udstillerger, som fokuserer på racisme og intolerance. Er du interesseret i tiden før 2. verdenskrig, kan du også besøge Museum Industriekultur som ligger lidt udenfor byen. Her vil du få et indblik i den industrielle historie for området, og museets rammer er en gammel industrifabrik.

Kort

Vis på kort

Oplev Nordtyskland - Skab din egen historie