Filmpark Babelsberg i Potsdam

Film og produktion - Kom med bag kulisserne i Babelsberg

Filmbyen Babelsberg er et besøg værd. Babelsberg er en af Europs største og ældste filmbyer. Her er der optaget mere end 3.000 film- og tv-produktioner fra hele verden.

Ole Olsen skabte Nordisk Film i Valby, og studierne var verdens første større filmmiljø. I Berlin var de hurtige til at følge efter med Babelsbergstudierne, hvorefter Hollywood og siden Bollywood overtog. I Babelsberg i Potsdam syd for Berlin havde blandt andet Danmarks største, verdenskendte filmdiva gennem tiderne, Asta Nielsen, sin daglige gang. Filmstudierne er stadig Europas største og mange Hollywoodproduktioner er også her forbi.

Har du besøgt Universal studios i USA risikerer du at blive slemt skuffet, men i Europæisk sammenhæng kan besøget sagtens leve op til en hyggelig dag. Fra marts til oktober kan du besøge Babelsberg og få et underholdende indblik bag kulisserne i denne tyske drømmefabrik.

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Jeg foretrækker at slappe af og på samme tid få en masse indtryk og oplevelser, når jeg er på ferie. Det kan være på alt fra en længere kør-selv-ferie i fx USA, et krydstogt hvor vi oplever noget nyt hver dag, miniferie i Tyskland, en afslappende solferie sydpå eller en storbyferie i Europa. Jeg vil ikke sige at jeg har en favorit destination, for jeg vil hele tiden gerne opleve nye steder. Men USA står bestemt meget højt på listen med steder som Yellowstone med de enorme bisonokser og New York med et herligt leben.

Kort

Vis på kort