Glansbyen Augsburg

Gå i fodsporene på Fuggerne i Augsburg

Augsburg er med sin 2000 år gamle historie en af Tysklands mest historiske og betydningsfulde byer. Når du spadserer gennem byens gamle gader og stræder, skal der ikke megen fantasi til at forestille sig den smukke bys betydning, dengang hvor Fuggerne var på sit højeste. Fuggerne var et tysk pengedynasti og handelshus gennem den sene Middelalder og Renæssancen – navngivet efter Fugger-familien. De var centrum for handlen og rigdommen i Augsburg, og blev gennem flere generationer en verdensomspændende virksomhed.

Fuggerei - verdens ældste sociale boligkompleks

I Augsburg finder du blandt andet Fuggerei – det ældste sociale boligkompleks i verden, som stadig eksisterer i dag. De maleriske bosættelser blev doneret af Jakob Fugger i år 1521. Boligerne blev doneret til Augsburgs fattige borgere, og består af 67 huse med 140 lejligheder. Den årlige leje for én af disse boliger svarer stadig til datidens pris – beskedne 0,88 Euro.

Augsburg er desuden hjemsted for talrige bygningsværker, som er bygget i enestående renæssance- og rokokostil. Oplev rådhuset, Perlach-tårnet, Schaezler-paladset og de tre Pracht-springvand, der giver byen sin italienske flair. Den imponerende industrielle arkitektur fra det 19. århundrede giver en flot kontrast til epoker af renæssance og rokoko.

vandforvaltningssystemet på UNESCOs verdensarvsliste

I byen Augsburg, kan du også opleve et vandforvaltningssystemet fra det 14. til det 17. århundrede, der var pioner inden for hydraulikteknik. Med sin banebrydende hydraulikteknink kom det på UNESCOs verdensarvsliste i 2019.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort