Rejser til München

Meget mere end Oktoberfesten

Rejs til München og nyd den tyske storbys charme og imødekommenhed. Start dine oplevelser fra Marienplatz, så har du rig mulighed for både sightseeing og shopping. Uanset om du er i München under den kendte Oktoberfest eller ej, bør du også besøge et af byens mange ølbryggerier. Du kan også starte din kør-selv-ferie i Sydtyskland fra München, hvis du fx lejer en bil, der står klar til dig i lufthavnen.

Inspiration

Vis på kort

Sightseeing i München

Et godt sted at starte byvandringen er tårnet i kirken Alter Peter, når du rejser til München. Når først du er kommet de 299 trin op til udkigsplatformen har du en formidabel udsigt over midtbyen. Marienplatz med det karakteristiske rådhus er byens centrale plads. Herfra kommer du via gågaderne til Frauenkirche med de to tårne.

Viktualienmarkt må du heller ikke gå glip af, når du rejser til München, for her kan du blandt andet købe lokale produkter fra Bayern, f.eks. ost, frugt og grønt, te, honing og meget mere. Det er også et godt sted at spise frokost. I Leopoldstrasse er der god mulighed for at hvile fødderne på en af de mange cafeer. Hvis vejret er til det, kan du fortsætte til Englischer Garten, en stor park midt i byen, hvor du kan få en læskende øl i den populære Biergarten ved Chinesischer Turm.

Det gamle München

På vej gennem München kan du glæde dig over de mange flotte, gamle bygninger, men faktisk blev byen næsten jævnet med jorden under krigen. Heldigvis besluttede man at genopbygge byen i den oprindelige stil. Det er let at kommer rundt i byen enten til fods eller med sporvogn og bus. Du kan også vælge at leje en cykel, når du rejser til München, for det er faktisk en god cykelby med masser af cykelstier.

Oktoberfest i München

Oktoberfest er en årligt tilbagevendende ølfestival, og mange rejser til München kun for at opleve den. Oktoberfest holder til på Theresienwiesn, også kaldet "die Wiesn" i daglig tale, og festivalen varer som regel fra sidst i september til starten af oktober. I snit besøger 6 mio. mennesker oktoberfesten, hvor de drikker omkring 7 mio. liter øl i løbet af de 16 dage, som festivalen varer. Langt de fleste øl drikkes i de store øltelte, der let kan rumme 10.000 gæster. Stemningen er helt i top, når de skummende øl serveres i literkrus af serveringsdamer iført den traditionelle Dirndl-kjole til tonerne fra et hornorkester.

Hofbräuhaus til øl

Du kan ikke rejse til München uden at få en veltappet øl på Hofbräuhaus, der er byens ældste bryggeri. I de højloftede hvælvinger, hvor der tidligere blev brygget øl, er der en hyggelig Bierstuben-stemning. Du kan ikke undgå at blive grebet af stemningen, når du får serveret din øl af en pige klædt i Dirndl, Bayerns nationaldragt. Om sommeren kan du nyde din øl i gårdhaven under kastanjetræernes skygge.

Shoppingmekka München

Gaderne omkring Marienplatz er kernen i Münchens Altstadt. Her bliver shopping til en oplevelse, når du rejser til München. I Neuhauserstrasse og Kaufingerstrasse foruden de omkringliggende tværgader og hyggelige gyder finder du masser af butikker med alt lige fra secondhand til trendy luksusmærker og fra delikatesser til grønthandlere. Det er også her du finder stormagasinerne med det store udvalg. De fine mærker som Gucci, Chanel og Dior holder til på Maximilianstrasse.

Slottet Nymphenburg

I den vestlige del af München ligger Schloss Nymphenburg, der hører til blandt de største kongeslotte i Europa, og et besøg her må på ingen måde mangle på din rejse til München. Barokslottet blev i mange år brugt som sommerresidens af kongeslægten Wittelsbach.

Rundt om slottet ligger et kæmpestort parkanlæg med adskillige lystslotte, maleriske vandløb og skuplturer. De lokale bruger i stor udstrækning slotsparken til rekreative formål. Andre slotte i München og omegn er Schloss Schleissheim, Fürstenried og Neuschwanstein.

Kontakt