Hermannsdenkmal monumentet

Kolossal statue midt i Teutoburgerskoven

Hermannsdenkmal, en umådelig kolos af en statue, og et af Tysklands mest besøgte monumenter, er rejst for til minde cherusker-høvdingen Hermann. Hermann slog romerne i det afgørende slag, Varusslaget, i år 9 e.Kr., som - måske - fandt sted i Teutoburger Wald. Efter nederlaget opgav romerne at udvide deres område til Elben, men gjorde Rhinen og Donau som deres naturlige grænser mod nord.

Mindesmærket ligger ca. 6 km. sydvest for Detmold i Teutoburger Wald og er placeret på skovens højeste punkt. En trappe fører op til udsigtsbalkonen øverst på soklen, lige under selve statuen. Her belønnes du med en fantastisk udsigt over det skovklædte landskab.

Hermanns sværd, der peger mod himlen i hans strakte arm, er 7 meter langt og vejer 550 kg. Det siger noget om størrelsen.  

Anbefalet af Hanne, Rejsespecialist Lyngby

Jeg har mange steder, jeg kalder mine favoritter. USA er simpelthen et land med utallige muligheder. Storbyerne San Francisco, New York, Washington D.C. og så er der nationalparkerne - især Yosemite slog benene væk under mig. Vietnam, fordi landet er så anderledes, så smuk og fordi befolkningen er utrolig søde. 

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - skab din egen historie