Historisk slot i Potsdam

Schloss Cecilienhof

I Potsdams nordlige forstad ligger Schloss Cecilienhof. Slottet er opført af Kaiser Wilhelm II til sin ældste søn Kronprins Wilhelm og hans hustru Cecilie von Mecklenburg-Schwerin. Her afholdtes i sommeren 1945 Potsdamkonferencen, hvor Churchill, Truman og Stalin mødtes og delte Europa. I dag kan I besøge arbejdsværelserne og konferencesalen, hvor forhandlingerne foregik, og hvor alt henstår som i sommeren '45.

Schloss Cecilienhof kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1990.

Når du nu er der, vil det være passende med en spadseretur ned til Jungfernsee, hvor der ligger en lille restaurant "Meierei" med eget bryggeri.

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Jeg foretrækker at slappe af og på samme tid få en masse indtryk og oplevelser, når jeg er på ferie. Det kan være på alt fra en længere kør-selv-ferie i fx USA, et krydstogt hvor vi oplever noget nyt hver dag, miniferie i Tyskland, en afslappende solferie sydpå eller en storbyferie i Europa. Jeg vil ikke sige at jeg har en favorit destination, for jeg vil hele tiden gerne opleve nye steder. Men USA står bestemt meget højt på listen med steder som Yellowstone med de enorme bisonokser og New York med et herligt leben.

Kort

Vis på kort